Lifestyle / Ostalo

U Josipovcu Punitovačkom

Općina Punitovci ograđuje se od turbo-folk koncerta Rade Lackovića na dan Sv. Mihaela

Općina Punitovci ograđuje se od turbo-folk koncerta Rade Lackovića na dan Sv. Mihaela
Screenshot/YouTube

Općina Punitovci neće zabraniti održavanje koncerta, ali poziva organizatore da poduzmu sve potrebne mjere kako bi koncert protekao u skladu s zakonskim odredbama

Općinsko vijeće Općine Punitovci na svojoj je izvanrednoj sjednici održanoj 19. rujna donijelo jednoglasni zaključak kojim se izražava jasna pozicija vezana uz nadolazeći koncert Rade Lackovića. Koncert održat će se u Društvenom domu u Josipovcu Punitovačkom na dan Sv. Mihaela, 29. rujna, što je isti dan kada se slavi crkveni god, odnosno kirvaj u Josipovcu Punitovačkom, piše Radio Đakovo.

U priopćenju Općine ističe se da je nakon što je organizator najavio ovaj koncert, dio mještana izrazilo nezadovoljstvo njegovim održavanjem. Važno je napomenuti da Općina Punitovci nije izdala suglasnost za ovaj koncert i ne sudjeluje u njegovoj organizaciji. Unatoč tome, Općina prepoznaje da Rade Lacković, kao izvođač, nije poznat po javnom ispoljavanju negativnosti prema bilo kojoj skupini, dok na društvenim mrežama promiče visoki stupanj vjerske i međunacionalne tolerancije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općina Punitovci neće zabraniti održavanje koncerta, ali poziva organizatore da poduzmu sve potrebne mjere kako bi koncert protekao u skladu s zakonskim odredbama. Također, apelira se na organizatore da osiguraju dostojanstvo i mirnoću za sve mještane i goste.

U priopćenju Općine naglašava se da glazba nije zabranjena, no potrebno je da ona ima svoje odgovarajuće mjesto i vrijeme. Nacionalni praznici i vjerski blagdani trebaju se obilježiti u skladu s kulturnim, vjerskim i tradicijskim nasljeđem hrvatskog i slovačkog naroda. Osim toga, Općina upozorava sve udruge i privatne osobe da buduće događaje koji se budu održavali u društvenim prostorima i na javnim površinama prethodno koordiniraju s općinskim tijelima.


Izdvojeno

Reci što misliš!