Lifestyle / Ostalo

Poznato osječko lice

Domagoj Stojšić: Upoznajte 27-godišnjeg mladića koji prehranjuje obitelj prodajom plišanaca po kafićima

Domagoj Stojšić: Upoznajte 27-godišnjeg mladića koji prehranjuje obitelj prodajom plišanaca po kafićima
Domagoj Stojšić

Domagojeva priča nije samo priča o prodaji neuobičajenih proizvoda, već i o odlučnosti, kreativnosti i snalažljivosti u suočavanju s brojnim izazovima modernog svijeta

U gradu Osijeku, gdje se susreću bogata kulturna baština i suvremeni način života, živi i radi neobičan 27-godišnji mladić po imenu Domagoj Stojšić. Iako bi mnogi na prvu pretpostavili da je riječ o kakvom umjetniku ili poduzetniku, istina je daleko zanimljivija – Domagoj je postao prepoznatljiv po svojoj prodaji plišanih igračaka kojom se bavi već dugi niz godina.

Domagojeva priča nije samo priča o prodaji neuobičajenih proizvoda, već i o odlučnosti, kreativnosti i snalažljivosti u suočavanju s brojnim izazovima modernog svijeta. Ovaj mladić stekao je svoju reputaciju prodajom igračaka različitih veličina i dizajna te postao redoviti prizor na osječkim ulicama i u lokalnim kafićima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako bi brojnima prodaja plišanaca možda zvučala kao bizarno i ne toliko profitabilno zanimanje, za Domagoja to je postao način života. Domagoj je zapravo započeo taj posao iz nužde. Nakon niza neuspješnih pokušaja zapošljavanja, shvatio je da mu tradicionalni poslodavci nisu spremni pružiti priliku. Umjesto da se prepusti očaju, Domagoj je odlučio okrenuti stvari u svoju korist.

S malo dobre volje i mnogo entuzijazma, Domagoj je počeo prodavati ručno izrađene plišance kako bi pomogao prehraniti svoju obitelj – majku i starijeg brata. Svaka je njegova igračka unikatna te izrađena s pažnjom i ljubavlju. Raznolika ponuda i maštoviti dizajni, ali ponajprije Domagojeva zarazna pozitivna energija ubrzo su privukli pažnju prolaznika i lokalnih stanovnika koji su mu odlučili pomoći u tome da svoju ideju pretvori u profitabilan posao.

Ono što je možda najzanimljivije u cijeloj priči jest činjenica da Domagoj još nikada do sada nije napustio ovaj neobičan posao, a niti to planira. Bez obzira na različite vremenske prilike, Domagoj gotovo svakodnevno ide od kafića do kafića po centru grada, prodaje svoje igračke te istovremeno mami prolaznicima osmijeh na lice. Mnogi ga, kaže, i ne vole, ali on se na to ne obazire te i dalje nastavlja po svome, čime daje primjer drugima.

Osim što je tako postao prepoznatljivo osječko lice, za Domagoja se može reći i da je postao članom lokalne zajednice. Njegova prisutnost na ulicama i u kafićima nije samo stvar prodaje, već i prilika za razgovor, interakciju i druženje s ljudima. Mnogi ga znaju po imenu, a njegova vedrina i pozitivan duh postali su neizostavan dio osječkog krajolika.

Domagoj, stoga, poziva sve zainteresirane ljude koji imaju plišane igračke koje više ne koriste, a u dobrom su stanju, da mu se jave na njegov Facebook profil ili na broj mobitela: 099 299 46 00 kako bi mu donirali ili prodali igračku.

FOTO: Domagoj Stojšić

U današnjem svijetu gdje je konkurencija velika, a tradicionalni poslovi nisu uvijek lako dostupni, priča poput Domagojeve podsjeća nas da uspjeh dolazi iz različitih kutova. Njegova upornost, kreativnost i hrabrost da se suprotstavi društvenim normama doveli su ga ovdje gdje je danas. Domagoj je dokaz da se i iz najneobičnijih ideja može izgraditi izvanredna priča uspjeha. Njegova bi priča mnogima trebala poslužiti kao inspiracija, podsjećajući nas da su inovativnost i vjera u samoga sebe ključne u nošenju sa životnim preprekama.


Izdvojeno

Reci što misliš!