Lifestyle / Ostalo

23. ožujka

Obrazovni stručnjaci s Islanda posjetili partnersku OŠ Jagode Truhelke

Obrazovni stručnjaci s Islanda posjetili partnersku OŠ Jagode Truhelke
PR

Program se sastojao od izlaganja djelatnika OŠ Jagode Truhelke na temu STEM-a, Erasmus projekata i kreativne uporabe web alata

Stručni posjet obrazovnih stručnjaka iz Reykjavika (Island) osječkoj Osnovnoj školi Jagode Truhelke održan je 23. ožujka. Posjetitelji bili su predstavnici tri škole iz Reykjavika - Selásskóli, Vesturbæjarskóli i Ingunnarskóli.

Program se sastojao od izlaganja djelatnika OŠ Jagode Truhelke na temu STEM-a, Erasmus projekata i kreativne uporabe web alata. U izlaganjima i organizaciji sudjelovali su dr. sc. Irena Bando, Vlatka Bosutić Cvijić, Vedrana Čerina, Sanja Merdić, Vesna Ovničević, Anamarija Buzgo, Iris Zorić, Višnja Cvek, Katarina Matančić Ćorković i Ana Vukojević (program).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Među glavnim predstavnicima s Islanda bila je Rósa Harðardóttir, ravnateljica Osnovne škole Selásskóli s kojom je OŠ Jagode Truhelke u partnerskom odnosu u okviru Erasmus+ KA1 projekta Krea(k)tivnost suvremenog učenja, a koji se trenutno provodi u školi te obuhvaća teme aktivnog učenja na otvorenom (outdoor learning), razvoja fine motorike, mentalnog zdravlja i kreativne uporabe IKT.

Partnerske škole također zajednički provode eTwinning projekt Boat Game kojemu je cilj proizvesti plovilo od recikliranog materijala, a koje će ploviti najmanje 3000 metara.

U drugom djelu izlaganja gosti su posjetili osječku OŠ Fran Krsto Frankopan gdje im je Tomislav Pandurić predstavio sustav STEM aktivnosti u hrvatskim školama te ORCA projekt.

Na kraju programa prof. dr. sc. Enrih Merdić (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Odjel za biologiju) predstavio je gostima značajke i zanimljivosti Kopačkog Rita te dvorca Tikveš. Ovaj međunarodni susret organizirale su dr. sc. Irena Bando iz Hrvatske i Rósa Harðardóttir s Islanda.


Izdvojeno

Reci što misliš!