Lifestyle / Ostalo

poklanjamo ulaznice

Vodimo vas na WineOs festival

Vodimo vas na WineOs festival
Ivica Benić/SiB.hr

WineOs privlači velik broj posjetitelja, a posebnost su i brojne radionice

Kada govorimo o popularnim vinskim pričama, koje redovito privlače goste na WineOS, svakako je najveći novitet to što od ove godine radionica biti još više te će se odvijati kroz tri dana, 12., 13. i 14. siječnja. Tako nas toga četvrtka, petka i subote očekuje ukupno jedanaest vrhunskih radionica s nikad zanimljivijim, ekskluzivnijim i privlačnijim temama, vinarima i vinima.

Prvi dan, četvrtak 12. siječnja, donosi nam tri teme. U 15 sati predstavnici Belja, jedne od najvećih i najznačajnijih vinarija istoka Hrvatske, priredit će vremeplov u vinsku prošlost. Dakako, riječ je o degustaciji arhivskih vina uz zanimljive priče koje prate njihov nastanak. Od 16 sati i 30 minuta sommelier Klaudio Jurčić, koji se otisnuo u proizvođačke vode, govorit će o svojim prijateljstvima s vinarima uz degustaciju njegovih vina. Posljednja radionica dana, koja počinje u 18 sati, također je poslastica i mamac za sve istinske ljubitelje vina. Iznimno poznati mađarski vinar iz Vilanyja Attila Gere predstavit će vertikalu svoje crne kupaže s položaja Kopar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U petak, 13. siječnja, na rasporedu su četiri radionice, a program u 13 sati otvara Gianfranco Kozlović s vertikalom svojih malvazija. U 14 sati i 30 minuta posjetitelji će imati priliku upoznati se s još jednim Istrijanom, Brunom Trapanom i njegovim Uroborosom, odnosno odležanom malvazijom. Nakon Istre, od 16 sati selimo se na Frušku goru do vinarije Erdevik koja će prezentirati vertikalu svog nagrađivanog chardonnaya Omnibus Lector. Za kraj dana, od 17 sati i 30 minuta, ostavili smo priču o selu Umčani iz vrgoračkog kraja i braći Gašpar.

Subota 14. siječnja ponovno donosi četiri vrhunske radionice. U 13 sati gosti će imati prigodu upoznati se s vrhunskim pošipima iz hrvatske vinarije poznatog Mikea Grgicha. Sat i pol kasnije na rasporedu je priča o širenju vinarije Galić u Dalmaciju te upoznavanju „,morskog ega“ Joze Galića. U 16 sati očekuje nas još jedan mamac za ljubitelje posebnih i drugačijih vina – radionica kadarki iz podruma Oszkára Maurera. Kraj programa posvećen je hercegovačkoj vinariji Nuić i tamošnjoj autohtonoj sorti trnjak.

Na kraju napomenimo da se ulaznice mogu kupiti samo u pretprodaji u vinoteci Viniti. Prijave se mogu napraviti na e-mail [email protected], ili putem telefona na broj 098/1747-108. Cijena pojedinačnih ulaznica za radionice je 150 ili 200 kuna (ovisno o radionici), dok dnevni paketi stoje 500 kuna svaki. Za svaku radionicu je dostupno po 20 ulaznica, stoga svi koji žele doživjeti neku od ovih priča trebaju požuriti i što prije se javiti te rezervirati svoje mjesto. Više informacija o radionicama možete pronaći na internetskoj stranici WineOS-a.

NAGRADNO DARIVANJE

Poklanjamo 5x ulaznicu za WineOs festival. Za sudjelovanje u nagradnom darivanju u komentare na dnu ove stranice upišite svoje IME I PREZIME. Slučajnim odbabirom nagradit ćemo petero čitatelja.

Izvlačenje dobitnika je u utorak 10.1.2023.

Dobitnici su:

Livio Međurečanin
Ivan Magdika
Jelena Lipovac
Tomislav Nemet
Mario Jakopec


Izdvojeno

Reci što misliš!