Lifestyle / Ostalo

međunarodni dan mira

Drvo života na preko 200 kvadrata osvanulo u Baranji

Drvo života na preko 200 kvadrata osvanulo u Baranji

Sa ovom land art skulpturom, željeli su skrenuti pozornost na važnost obilježavanja ovog značajnog datuma

Međunarodni dan mira obilježava se 21. rujna svake godine, a utemeljila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine, a Rezolucijom Ujedinjenih naroda iz 2001.godine određen je i danom nenasilja i prekida neprijateljstava na svjetskoj razini.
Prošlo je više od 40 godina od kada je utemeljen sporazum o važnosti jačanja ideala mira među svim narodima, međutim osvrnuvši se na ovo ne tako kratko vrijeme i na tragične događaje koji se u ovom trenutku odvijaju u srcu Europe.

"Mislim da se svi možemo zapitati kako je to moguće i zašto se to događa? Ali odgovore na ova pitanja nećemo dobiti ni od koga! Međunarodni dan mira omogućuje svim nacijama, organizacijama i pojedincima da svojim djelima zajednički šire poruku mira. Mi vjerujemo da čak i ozbiljne promjene mogu pokrenuti pojedinci i male skupine, jer se prava snaga čovjeka očituje u djelima", kažu u u udruzi Dor project.

Zašto su odabrali simbol Drvo života?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Drvo života je drevni simbol i može se naći u svakoj civilizaciji od Maja do Kelta, pojavljuje se u budizmu i nordijskoj mitologije pa sve do kršćanstva.

Drvo života oduvijek je značilo neraskidivu i savršenu vezu između Neba i Zemlje. Simbol je prirode, snage, mudrosti i vječnog života. Drvo života također je simbol ponovnog rođenja, jer drveće zimi gubi lišće i čini se mrtvim, ali to predstavlja početak novog života. Motiv isto tako može simbolizirati rast, snagu i jedinstvenost. Drveće je među najdugovječnijim organizmima na Zemlji, neke vrste žive i do 5000 godina.
Skulptura koju su izradili proteže se na otprilike 200 m2na jednoj lokaciji u mjestu Batina u Baranji.

 

Izdvojeno

Reci što misliš!