Oxygene: Kultur Shock i Live Jazz

U petak, 10. svibnja 2013. u osječkom klubu Oxygene održati će se koncert američko-balkanskog sastava Kultur Shock. Nova turneja pod nazivom ‘Grandpa Guru knows it all’ će tako osim Splita i Zagreba u svom rasporedu imati i Osijek.

Kultur Shock od osnivanja 1996. godine rade doslovni kulturološki šok svojom kombinacijom buke i melodioznosti, žestine i emocija, a tko god je vidio njihov živi nastup, ne propušta priliku poslušati ih opet. Ulaznice za koncert moći će se kupiti u klubu Oxygene, po sljedećim cijenama: prvih 100 ulaznica – 30kn, drugih 100 ulaznica 40kn te na ulazu na dan koncerta po cijeni od 50kn. Početak nastupa je u 21h.

[blockquote]Kao i svaki album koji je ovaj sekstet iz Seattlea objavio, novi EP “Tales of Grandpa Guru, Vol.1” je avantura koja vas vodi kroz balkanske korijene pjevača Srđana Jevđevića i gitariste Vala Kiossovskog. Ali, umjesto da nastoje biti “popistični” i slatkasti (što je uglavnom standard današnjeg Balkan-etno zvuka), napucali su ovaj materijal prštećim gitarama, tutnjajućim bubnjevima njujorškog bubnjara Chrisa Stromquista i preciznim bas linijama Guy Michael Davisa, koji dolaze ravno iz američkog undergrounda i hard rocka. Uz njih, čudesna violinistica Paris Hurley i diva američke jazz/eksperimental/avangardne scene Amy Denio isporučuju melodije i solaže kao da su i same odrasle u nekakvom zabitom selu na brdovitom Balkanu. I sve ovo iz pozicije iskusnih muzičara, svjesnih da više ništa ne moraju dokazivati i uživajući u tome što rade, do krajnjih granica.

Iako često uspoređivani sa System of a Down, koji su također njihovi štovatelji, te kolegama sa turneja Gogol Bordello, Kultur Shock su kroz godine razvili kompletno novi i njima svojstven stil, sa nepogrešivim prizvukom i stavom koji se nikako ne može uniformirati, čak niti ugurati u postojeće žanrovske ladice. Kao jedna od najboljih koncertnih atrakcija, nakon 12 godina nastupanja na tri kontinenta, odlučili su da je njihov prepoznatljivi socijalni i politički komentar njihov pravi poziv za ovaj trenutak.

“Guru” je odmak od njihovih konceptualnih albuma po kojima su poznati, ali ovakav EP format im omogućuje da reagiraju brzo i furiozno. Bez prenemaganja, bez liričkih i tematskih opravdanja – samo stari, dobri, iz srca odsvirani punk-metal začinjen Balkanom, ovaj EP je jedno od najboljih djela koje su Kultur Shock ikad stvorili. Njihov živi set uključuje novi album kao jezgru, zajedno s kompilacijom njihovih starijih, a odličnih pjesama![/blockquote]

Četvrtak 09.05. – Live Jazz: Barač-Mihić group + gosti

Klub Oxygene nastavlja s live jazz večerima četvrtkom, pa će i ovog četvrtka od 21.00h ljubitelji jazza moći uživati u nastupu Barač-Mihić groupa i eminentnih glazbenih gostiju. Ulaz u klub je besplatan.

Klub Oxygene možete pratiti na facebooku:

http://www.facebook.com/cluboxygene
http://www.facebook.com/club.oxygene.os

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari