Humanitarni koncert u HNK Osijek i projekt «Znanjem do zdravlja»

Hrvatska udruga leokemija i limfoni, 9. travnja 2012. godine u 19 sati, organizira  humanitarni koncert u HNK Osijek. Nastupit će Tedi  Spalato i Latinka Ruski, uz pratnju eminentnih osječkih glazbenika te Najbolji hrvatski tamburaši.

HRVATSKA UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI, Podružnica  Donji Miholjac, 9. travnja 2012. godine u 19 sati, organizira  humanitarni koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek. Nastupit će Tedi  Spalato i Latinka Ruski, uz pratnju eminentnih osječkih glazbenika te Najbolji hrvatski tamburaši.

Sljedećeg dana, 10. travnja, slijedi i edukativni projekt pod nazivom «ZNANJEM DO ZDRAVLJA».

Prihod od humanitarnog koncerta namijenjen je projektu «Psihološka potpora bolesnicima oboljelih od onkoloških bolesti» koji će se provoditi tijekom godine u obliku predavanja, radionica i suportivnih grupa za oboljele i njihove obitelji. Po završetku projekta provest će se i evaluacija postignutih rezultata, kako bi se utvrdila važnost takvih aktivnosti.

Raspored:

09. travnja 2012.
17 h – u predvorju HNK Osijek bit će postavljena prodajna izložba slika Udruge za likovno i kreativno oblikovanje “LIKROB” Donji Miholjac
19 h – humanitarni koncert – cijena ulaznice 70, 00 kuna, a mogu se nabaviti na blagajni kazališta

10. travnja 2012.
Krovna udruga iz Zagreba i njena podružnica u Donjem Miholjcu započet će još jedan projekt pod nazivom «ZNANJEM DO ZDRAVLJA» koji će se održati u Gradskoj četvrti Gornji Grad na Trgu Lava Mirskog 1 u Osijeku s početkom u 13 sati.

Naša je zamisao da se takve akcije provedu u svim većim gradovima Hrvatske koji pri svojim bolnicama imaju hematološke odjele. Tijekom akcije će se održavati predavanja čija će tematika  biti određena potrebama bolesnika iz tih gradova, odnosno regija, a početak akcije će biti u Osijeku.

U Osijeku ćemo govoriti o važnosti psihološke potpore oboljelima i njihovim obiteljima i organizirati koncert za osiguranje sredstava potrebnih za zadovoljavanje takvih potreba.

Predavači i teme:
13:00 – 13:30 – doc. dr. sc. Marijana Braš, Klinika za psihološku medicinu KBC Zagreb i Centar za palijativnu medicinu, medicinski etiku i komunikacije vještine Medicinskog fakulteta u Zagrebu – “Psihološka potpora u hematoonkologiji”
13:30  – 14:00 –  dr. med. Jasminka Sinčić – Petričević, KBC Osijek, Pročelnica kliničkog odjela za hematologiju – “Kasni neželjeni učinci liječenja hematoloških bolesti”
14:00 – 14:30 – dr. Branka Kandić – Splavski, bajkoterapija – rad s djecom oboljelom od onkoloških bolesti; osvrt na izdanu knjigu za djecu “Andreina školjka”
14:30 – 15:00 – prof. dr. Boris Labar – Pročelnik Zavoda za hematologiju KBC Rebro – “Kronična mijeloična leukemija”
15:00 – 16:00 – Prikazivanje filma članice Udruge i mlade redateljice LANE ŠARIĆ, pod nazivom “KLASA OPTIMIST”, koji je nedavno prikazan i na HTV – u. U nastavku je i upoznavanje s autoricom tog dokumentarno-autobiografskog filma, koji odiše optimizmom, nadom i pozitivnim stavom prema bolesti i životu.

Potporu ovom značajnom humanitarnom projektu pružili su i učenici Osnovne škole August Harambašić iz Donjeg Miholjca izradivši čestitke za bolesnike koji se liječe na onkologiji i hematologiji KBC Osijek u  povodu 7. travnja, Međunarodnog dana zdravlja i Uskrsnih blagdana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari