“Osijek se budi” vol. 3

Nakon izrazito uspješna prva dva izdanja ovog koncerta festivalskog karaktera, došli smo i do njegovog trečeg izdanja, a ono će se održati u subotu 21. travnja 2012., gdje drugdje nego u Klub Mini Teatar.

Nakon izrazito uspješna prva dva izdanja ovog koncerta festivalskog karaktera, došli smo i do njegovog trečeg izdanja, a ono će se održati u subotu 21. travnja 2012., gdje drugdje nego u Klub Mini Teatar.

Organizatori napominju da su izrazito sretni i ponosni, kako odazivom publike, tako i samim nastupima bendova, koji dokazuju da u ovom gradu ima, i uvijek će biti, prave rokenrol kvalitete, te da unatoč otrovu turbo folka, scena je možda nikada jača, raznovrsnija i kvalitetnija. I uz zahvalu publici za dolazak na prva dva, tako da vas pozivaju i na ovaj OSIJEK SE BUDI.

Kao i na prva dva koncerta, i na ovom će nastupiti 5 bendova, a to su:

HYSTERIA

– CRNA KRONIKA

– COLLATERAL

– RAPTOR

– BLACK FLAME

[span class=camera]GALERIJA: Osijek se budi[/span]Hysteria – Hysteria je pop rock/funky band sa ženskim vokalom, kojima će ovo biti prva klupska svirka u Osijeku. Bend je svoj stil pronašao unutar pop rocka, no sa izrazitim blues i funky utjecajima, koji se ponajviše ističu na solo gitari. Riječ je o izrazito perspektivnom bendu, sa stilom koji više vuče prema nekim komercijalnijim vodama, no i o izrazito kvalitetnom bendu, koji se nada da će prvo predstavljanja osječkoj publici proći dobro, a trebalo je, jer je bend izrazito dobar i slušljiv.

Crna Kronika – Osječki rock bend predvođen frontmanom i pjevačem Minjom Jovičićem, koji je startao kao školski bend u jezičnoj gimnaziji, no priča se proširila te je to otišlo u malo ozbiljnije vode. Riječ je o autorskom bendu, čije su pjesme ponajviše ljubavne tematike, izvedene vrlo uvjerljivim Minjinim vokalom. Ovaj bend je već imao neke zapaženije nastupe, a nastupili su i na UFO 2011 festivalu, no ovo će im biti prvi nastup u Mini Teatru.

Collateral – Collateral je do sada bio poznat kao bend čiji se stil mogao opisati kao grunge, no ovo što sada dolaze predstaviti je jedna potpuno druga priča. Dečki su snimili album, koji se trenutno nalazi u postprodukciji ( promocija se priprema za lipanj ), te donose nešto još neviđeno u ovom gradu. Glazba koju trenutno sviraju najbolje se može opisati kao progresivni rock, no etiketiranje ovome bendu ne leži, najbolje je doći i poslušati sami kako to zvuči. Pjesme izrazitih ritmičkim i dinamičnih promjena, sa izuzetno kvalitetnim vokalom, te sa pričom, na koju se odnosi i sama glazba, te ponajviše tekstovi. Bend koji se nikako ne smije propustiti.

( bend ima snimaka na internetu, no to je poprilično različito od ovoga što sada sviraju, te nije relevantno postavljati te snimke u najavu )


Raptor – Raptor je već svima poznati osječki trojac koji svira old skool thrash metal. I to rade energično i sa srcem, te zbog toga imaju svoju publiku, koja će ih sigurno popratiti i na ovom koncertu. Vračaju se samo mjesec dana nakon vrlo dobrog i upadljivog nastupa na Osijek Rock Festu, te dolaze samo potvrditi status benda koji pršti pozitivnom heavy metal energijom.


Black Flame – Black Flame je mladi osječki metal bend kojem će ovo biti prvi nastup. Stil koji sviraju se najbolje može opisati kao moderni heavy metal sa raznim utjecajima sa strana, od nu metala, death metala, pa do hard rocka. Glazba im se svodi na izrazito učinkovite riffove, te repetaciju, i po tome se ističu pokraj nekih drugih osječkih bendova. Kvalitetan metal bez puno kompliciranja, direkt u glavu!

ossebudi495

Raspored nastupa:

21.30 – 22.00 HYSTERIA

22.15 – 22.50 CRNA KRONIKA

23.05 – 23.50 COLLATERAL

00.05 – 00.40 RAPTOR

00.55 – 01.30 BLACK FLAME

Cijena ulaza na koncert je, kao i do sada, samo 10 kn.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari