EXIT 2012: Soul diva Erykah Badu na glavnoj pozornici festivala

Exit festival i ove godine otvara vrata za 1500 volontera iz cijelog svijeta koji će dobiti priliku da steknu nevjerojatna iskustva u sektorima marketinga, protokola, u press centru, programskoj produkciji, na izgradnji, šankovima, ulazima, akreditiranju, u osiguranju, Exit villageu i drugim brojnim dijelovima festivala. Natječaj za prijave otvoren je od 5. do 31. svibnja, a svi koji se budu željeli uključiti da postanu dio ove velike organizacije, moći će se od sutra prijaviti preko aplikacije na stranici exitfest.org.

Volonteri na Exit festivalu imat će osiguran ulaz i boravak na festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Exit villageu, osiguranu ishranu u tijeku smjene i besplatne tokene za piće. Po završetku festivala, volonteri dobijaju certifikat kao priznanje o volontiranju, što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Prošle godine volonterski program Exit festivala bio je jedan od najvećih volonterskih projekata u Srbiji u 2011. godini. Na natječaj se prijavilo preko 5000 mladih ljudi, od kojih je izabrano 1250 iz više od 60 zemalja širom svijeta, prije svega iz Srbije, ali i iz regije, europskih zemalja, SAD-a, Australije, Rusije, Singapura, Ekvadora, Svazilenda, Čilea, Izraela… Svi oni ponijeli su sa Exit festivala nezaboravna iskustva koja su podijelili s prijateljima i međusobno preko službene Facebook stranice za Exit volontere.

Volonteri će kroz angažiranje na Exit festivalu razviti osjećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, nove vještine, upoznat će se s timskim radom, družiti se s ljudima iz različitih gradova i zemalja, poboljšati znanje stranih jezika i steći uvid u organizaciju jednog velikog festivala. Poseban dio aktivnosti volontera predstavljat će i ekološke radionice na kojima će biti educirani u području primjene tehnologija za obnovljive izvore energije i podići razinu ekološke svijesti i znanja u području zaštite životne sredine.

Volontiranje će trajati od 9. do 15. srpnja 2012. godine na festivalu Exit u Novom Sadu, najviše šest sati u tijeku jedne smjene.

25.04.2012. Soul diva Erykah Badu na glavnoj pozornici festivala

R’n’b i neosoul kraljica, Erykah Badu, nastupit će na glavnoj pozornici Exita treći dan festivala, u subotu, 14. srpnja. Dobitnica četiri Grammyja, ova inspirativna američka pjevačica ispisala je značajne stranice u historiji soul glazbe, proslavljajući se svojim autentičnim vokalom, ekscentričnim izgledom i hitovima poput Love Of My Life, On & On, Bag Lady, Window Seat, Tyrone, Honey…

Od debi albuma, Baduizm, objavljenog 1997. godine pa sve do posljednjeg,  New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) iz 2010. godine, njen glazbeni opus odisao je afričkim beatovima, američkim bluesom, jazzom i funkom. Erykah Badu se prije samo par tjedana pojavila kao specijalni gost na nedavno objavljenom debi albumu supergrupe Rocket Juice and The Moon, sastavljene od glazbenih veličina kao što su Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Flea (Red Hot Chili Peppers) i Tony Allen. Prošle nedjelje Erykah je u razgovoru za S2S Magazine najavila da će u 2012. objaviti čak dva nova albuma, i to njen četvrti po redu solo projekt, kao i kolaborativni album sa svojim bendom The Cannabinoids!

Dan ranije, na glavnoj pozornici festivala nastupit će i njujorški sastav Hercules and Love Affair. Glazbeni projekt koji predvodi DJ Andy Butler savršen je spoj starog disco i house zvuka, a hitovima poput Blind i You Belong, na kojima su gostovali Antony Hegarty, frontmen sastava Antony & The Johnsons, kao i egzotična Nomi Ruiz, osvojili su svijet. Nakon izuzetno uspješnog istoimenog debi albuma iz 2008. godine, Andrew Butler se sa svojim glazbenim projektom prošle godine vratio na scenu albumom Blue Songs, ostvarujući inicijalnu ideju stalne promjene pratećih glazbenika i suradnika te trenutno članove benda čine Kim Ann Foxman,  Aerea Negrot, Shaun Wright i Mark Pistel. Dobro izglancajte svoje cipele za ples, jer nam ovi indie heroji za drugi dan festivala spremaju pravi plesnjak!



Na Fusion pozornici Exit festivala već najavljenim The Toy Dolls, Little Dragon i Buraka Som Sistema pridružuje se 15. srpnja i britanski sastav Citizens!

Pop spektakl na Fuison pozornici pružit će nam Citizens!, novi, veoma aktualni britanski sastav čiji glazbeni talent je prepoznao Alex Kapranos iz sastava Franz Ferdinand, koji će producirati njihov album prvijenac , Here We Are, najavljen za 28. svibnja ove godine. Inkorporirajući ključne elemente dobre pop pjesme, melodični vokal i glazbu koja vuče na ples, uz trunku odličnog smisla za humor, Citizens! su singlovima True Romance i Reptile izborili svoje mjesto na sceni, hrabro koračajući neutabanim stazama žanra, sami protiv, kako i sami navode, cijelog svijeta, ne uzimajući pritom sebe za ozbiljno. Uostalom, baš kao što Citizens! stalno ističu: “Pop nije prljava riječ!”

Nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi do sad su potvrdili:

Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B, Avicii, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Hercules & Love Affair, The Toy Dolls, Skindred, Little Dragon, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari & III, Buraka Som Sistema, Sneaky Soundsystem, Art Department, Maceo Plex, Reboot live, Brodinski, Kenny Larkin, Robert Dietz, Citizens!, D.R.I., When Saints Go Machine, Maayan Nidam, Street Dogs, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live, The Chain

Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. srpnja 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mjestima možete pronaći na: www.exitfest.org

ULAZNICE:

· Festivalska ulaznica – 555 kn

· Premium paket – 895 kn za cijelu Hrvatsku, odnosno 745 kn za kupce iz Osijeka – paket sadrži festivalsku ulaznicu, mjesto u kampu i prijevoz

· Kamp – 190 kn

· Jednodnevne ulaznice – četvrtak, petak ili nedjelja – 245 kn, a subota 260 kn

Ulaznice i paketi za Exit 2012. mogu se kupiti na službenim prodajnim mjestima u Hrvatskoj:

Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb

AVE Fashion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek

Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka

Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M. Gupca 3a, Rijeka

Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split

Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar

Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik

Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari