Grčki thrash metalci posljednji headliner UFO 2012.

Došli smo i do najave posljednjeg headlinera ovogodišnjeg UFO festivala. I to na način da nastavlja sa rutinom dovođenja velikih metala bendova iz Europe i svijeta, pa tako ove godine dolazi veliki grčki thrash metal bend SUICIDAL ANGELS.

Došli smo i do najave posljednjeg headlinera ovogodišnjeg UFO festivala. I to na način da nastavlja sa rutinom dovođenja velikih metala bendova iz Europe i svijeta, pa tako ove godine dolazi veliki grčki thrash metal bend SUICIDAL ANGELS.

Bend je osnovan 2001. godine od strane gitarista Nicka Melissourgosa kao školski bend. Tako su prvih nekoliko godina i djelovali, da bi nakon nekog vremena počeli svirati sve više po Grčkoj, a nakon 3 demoa i 2 EP-a 2007. godine snimili svoj prvi album “Eternal Domination”. Istovremeno sa izdavanjem njega, bend postaje službena tour predgrupa najvećem grčkom metal bendu Rotting Christ, da bi do kraja te godine pratili i Onslaught, Massacre, te na kraju svirali i sa njemačkim metal legendama Kreatorom.

2009. godina je prijelomna u njihovoj karijeri. Za vrijeme snimanja albuma “Sanctify The Darkness” u Njemačkoj, pristupili su i natječaju bendova iz cijelog svijeta, pod organizacijom labela “Nuclear Blast” te osvojili prvo mjesto među 1200 bendova. Nakon izdavanja albuma, koji je pokupio bezbroj pozitivnih kritika, te ih lansirao u svjetsku metal orbitu, bend je svirao po svim renomiranijim metal festivalima u Europi, išli su na turneju sa Overkillom i Katakylsmom, da bi kao kruna godine došao support velikoj četvorci metala (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) na grčkom Sonisphere festivalu.

Unatoč ogromnom broju svirku, bend je zadržao dovoljno inspiracije da bi već 2010. godine izdao svoj treći album pod imenom “Dead Again”. Nakon njega odrađuju nekoliko samostalnih turneja Europom i svijetom te također sviraju i po svim ljetnim metal festivalima, ovaj puta na velikom broju njih kao bend na glavnom stageu.

Krajem 2011. godine izlaze iz studia, da bi u 2012. album “Bloodbath” ugledao svjetlo dana, a kao možda i kruna karijere, uslijedila je turneja sa svjetskim thrash metal legendama Exodusom, čiji je dio i nastup na UFO festivalu.

Kroz godine su zvuk Suicidal Angelsa najčešće uspoređivali sa legendama kao što su Slayer ili Exodus, no njihova je izjava da je njihov zvuk nastao pod utjecajem gotovo svog kvalitetnog metala, jer svi članovi preferiraju većinom drugačije bendove. No mi bi to mogli opisati kao tehniku Megadetha, brzinu i energiju Slayera te agresiju Exodusa ili Onslaughta. No, najbolje će te ih imati priliku opisati vi sami, nakon što ih vidite ove godine na bini UFO festivala.

Video:

I to je to od ovogodišnjih headlinera. Nakon što je prošle 2 godine metal program bio obilježen death metal zvukom, ove godine ćemo uživati u svjetskoj kremi thrash metala. Isto tako, ove godine smo uspjeli u svom cilju da ponudimo 6 headlinera iz 6 različitih država (SAD, BiH, Hrvatska, Srbija, Mađarska, Grčka).

[span class=attention]UFO 2012: Osnivači thrash metala Exodus dolaze u Osijek[/span]

[span class=attention]UFO uz Osječko postaje najveći pub u Hrvatskoj![/span]

[span class=attention]Pipsi novi headliner UFO uz Osječko 2012.[/span]

[span class=attention]UFO 2012: Dubioza Kolektiv napokon Open Air u Osijeku[/span]

[span class=attention]Plesna energija Eyesburn na UFO uz Osječko[/span]

Prijava za demo bendove završava sutra, a već sada možemo se pohvaliti kako je broj prijavljenih bendova rekordan.

Vidimo se na UFO uz Osječko 2012, a uskoro vas očekuju sve informacije vezane uz ulaznice te raspored izvođača po danima.

Sve informacije u svezi Urban festa Osijek uz Osječko 2012. možete pronaći na web stranici festivala www.ufo.com.hr, a pozivamo vas da nam se pridružite i na službenom Facebook fan pageu – http://www.facebook.com/#!/urbanfestosijek.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari