PREMIJERA: Spot ‘Stare stvari’ Gužve u 16-ercu

Nakon prvog hit singla "Mene više nema" s novog albuma "Je ne regrette rien" (izdavač Geenger Records) došlo je vrijeme za novi hit kultnog osječkog punk benda Gužva u 16-ercu - videospot "Stare stvari".

Nakon prvog hit singla “Mene više nema” s novog albuma “Je ne regrette rien” (izdavač Geenger Records) došlo je vrijeme za novi hit kultnog osječkog punk benda Gužva u 16-ercu – videospot “Stare stvari”.

Autor pjesme je Gužvin gitarist Kristijan Jelinčić – Jela. Spot je režirao kao i prošli put osječki redatelj Igor Sambolec i njegova GERILAFilm produkcija.

Svi kadrovi snimljeni su na jednoj lokaciji – u stanu, točnije u dnevnom boravku. S obzirom na prostor i ideju, snimanje je potrajalo četiri dana, a koncepcija je zamišljena da prikaže dašak sjete na stara vremena i stare stvari koje su obilježile mnoga djetinjstva i mladosti.

Što za dečke iz Gužve – Mutu, Kemu, Jelu, Mengelea i Mataka znače stare stvari? Svakako prijateljstva, druženja uz legendarni komodorac, igrice, stripovi, prve zajedničke svirke i koncerti, pa i nogomet.

Iako nije isključivo “nogometni spot”, dio odrastanja svakako su nogomet, utakmice, navijačka druženja – što se kao lajt motiv provlači kroz videospot – a poklopilo se s nadolazećim Europskim prvenstvom u nogometu te se u toj pjesmi mnogi mogu prepoznati.

Gužva u 16-ercu nastavlja svoju turneju promoviranja albuma diljem Hrvatske i susjednih zemalja, radi na novim pjesmama, a u pripremi su već i ideje za novi videospot koji se očekuje u jesen. Sve je to dobra uvertira za proslavu 20. obljetnice rada i djelovanja benda Gužva u 16-ercu iduće godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari