VIDEO: Brevisi odveli publiku u Hollywood

Više od tisuću Slavonaca uživalo je u oskarovskoj filmskoj glazbi u izvedbi zbora Brevis.

Kroz glamur Hollywooda nekada i sada, pjesmom, plesom i smijehom, stotinjak je darovitih članova popularnih osječkih zborova Brevis i Zumbići, na još jednom glazbeno-scenskom spektaklu iz Glazbene radionice mladih “Polifonija”, povelo više od tisuću Slavonaca.

Na repertoaru je bila Oscarom nagrađivana filmska glazba uglavnom iz 20. stoljeća, od “Raindrops keep falling on my head” (mnogi su se prisjetili legendarne scene iz filma “Butch Cassidy and the Sundance Kid”, u kojoj Paul Newman na biciklu vozi Katharine Ross), preko “Doručka kod Tiffanyja”, ali i “Titanica”, “Batmana”, “Flashdancea”, “Briljantina”…

Mala je dvorana u Gradskom vrtu bila (u ponedjeljak, 11. lipnja) upravo za apetite koje Osijek ima prema projektima iza kojih organizacijski i umjetnički stoji Antoaneta Radočaj Jerković, koja uspješno 18 godina ravna zborovima u Polifoniji. Ni ovaj veliki projekt – “Brevis goes to Hollywood”, najveći koncert zbora Brevis do sada – za koji su se marljivo pripremali između brojnih drugih nastupa, ne bi prošao bez suradnika, od kojih je na prvom mjestu dugogodišnji klavirski suradnik Davor Dedić. On je ovaj put glazbu uživo izvodio potpomognut proširenim sastavom Revijalnog orkestra, u kojem su sjedili glazbenici iz Osijeka, ali i Zagreba i Ljubljane. Upravo ta činjenica da je glazba na sceni izvođena uživo izvedbi je dala na kvaliteti i atraktivnosti.

Energična je Antoaneta držala sve konce u rukama, neumorno ravnala raspjevanim, rasplesanim i nasmijanim pjevačima (a povremeno ih je bilo i stotinjak na sceni!), ali i pjevala skupa s njima, pa čak i plesala, ne skidajući osmijeh zadovoljstva s lica. Kada su na repertoar došli hitovi iz Disneyjevih crtića, “brevisicama” (među kojima su i dva muška člana), pridružio se – najslađi i najmlađi osječki zbor (kako su ih najavili voditelji – Zumbići.

Koreograf Vuk Ognjenović do sada je više puta surađivao s Brevisima i Zumbićima, a ovaj im je put u goste doveo dvije solistice Baletnog ansambla HNK – Mateju Božić i Anu Blažanin. Maštovitu je koreografiju u cijelosti prilagodio dobi izvođača pa je sve prštalo energijom, uz, dakako, sjajnu izvedbu.

U maniri pravoga spektakla, koncert je imao i voditelje – glumce osječkog HNK Miroslava Čabraju i Aljošu Čepla – koji su šarmantno publiku prošetali kroz program, dajući posve novu, za naše prilike neuobičajenu, dimenziju koncertu.

Nakon šezdesetak minuta službenog programa, nije smio pa i nije izostao pljesak, o čijem trajanju i glasnoći ne treba ni govoriti. A nije izostao ni bis zahvalnih izvođača.

A kako ni oni od pozornice najudaljeniji, na drugom kraju dvorane ne bi bili zakinuti ni za jedan dio koncerta, organizatori su postavili dva videozida, od kojih je jedan zakratko na početku pokazao neposlušnost, no brzo je ponovno stavljen u funkciju.

Tekst: Narcisa Vekić (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari