Darkwood Dub 28. prosinca u Mediumu [ODGOĐENO]

Za zadnji petak u prosincu u klubu Medium pripremili su pravu glazbenu poslasticu za sve muzikoljupce.

Poslije skoro 25 godina na sceni Darkwood Dub su u krajem 2011. godine objavili album koji je pomaknuo granice poznatog i očekivanog, bar kada je njihovo stvaralaštvo u pitanju. Stalnoj postavi benda u kojoj već godinama član i Vasil Hadžimanov, na hvaljenom izdanju ,,Vidimo se” pridružila se i srpska jazz diva Bisera Veletanlić. Suradnja  je naišla samo na reči hvale kako publike tako i kritike, a hit singl Nešto sasvim izvesno  ‘zarazio’ je štovatelje Darkwood Duba širom regije. Uspjeh singla nije bio instant, već je ponovno probudio interes publike za ovim bendom koji svakim novim korakom izaziva nove pozitivne reakcije i potvrđuje inovativnost po kojoj su Darkwood Dub poznati već skoro četvrt stoljeća.  

,,To što su zvezde na vrhuncu slave pružile ruku i iz duboke senke pod svetla reflektora ponovo postavile one koje su ispisale najdivnije stranice istorije popularne muzike, govori o ljubavi, dubokom poštovanju, ali i razumevanju odnosa i tradicije. A bez toga, svaka kultura, pa bila ona velika ili mala, ne može da računa na bogatstvo, trajnost, značaj i uticaj.Upravo ovde leži suština priče o saradnji Darkvud daba sa Biserom Veletanlić“, kaže poznati glazbeni kritičar Momčilo Rajin o suradnju o kojoj mesecima piše i struka i publika!

Singl ,,Nešto sasvim izvesno” kojim su Darkwood Dub najavili album ,,Vidimo se”, odmah po objavljivanju postao je regionalni hit. Putem weba  exitmusic.rs u svibnju 2012. godine, Darkwood Dub, soundcloud.com i Exit Label raspisali su natječaj za najbolji remix ove pesme. Pobjedu je odneo perspektivni Damjan Eltech, mladi umjetnik koji je novi polet našao upravo u ovom beogradskom bendu.

Darkwood Dub i Bisera Veletanlić su sjajnu suradnju produbili i krenuli na zajedničku turneju kojom će obuhvatiti više  od 15 gradova širom regije. Otišli su i korak dalje! Turneju su najavili novom pjesmom ,,Milo moje”, obradom Biserinog klasika koji i jazz divu i Darkwood Dub prikazuje u sasvim novom svjetlu!  

[blockquote]Ulaz na koncert u pretprodaji je 45kn, a na ulazu 60kn. Pretprodaja u CD Shopu Dancing Bear u osječkom pothodniku.[/blockquote]

Album ”Vidimo se” sadrži devet pjesama, sniman je u studiju Elektropionir. Darkwood Dub su Dejan Vučetić, Bojan Drobac, Milorad Miki Ristić, Lav Bratuša i Vasil Hadžimanov. Na albumu su gostovali  Bisera Veletanlić i Murillo Mathias na vokalnim dionicama, kao i Nemanja Banović (truba), Feđa Frenklin (udaraljke) i Branko Trijić (đembe). Produkciju je radio Bojan Drobac.

[important title=Nagradna igra]SiB.hr vam poklanja 3×1 ulaznicu. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentare upisati “SiB.hr me vodi na Darkwood Dub u Medium”, te ukoliko se prijavljujete putem Facebooka lajkati ovaj članak. Dobitnike objavljujemo 27. prosinca.

DOBITNICI:

Ivica Jelošek
Dunja Lazarevic
Lucija Marić

Javite se na ulazu u klub.[/important]

[blockquote]Poštovani,

s obzirom na nekoliko koncerata koji su se održali posljednjih dana,
a i s obzirom na nekoliko koji će se održati u slijedećih par dana do Nove godine,
te uz sav uloženi napor organizatori – Klub Medium MDH,
su prodali premalo ulaznica kako bi se održao koncert Darkwood Duba koji je bio najavljen za sutra u petak 28.12. te su ga odgodili.

O novom terminu koncerta obavijestiti ćemo javnost putem medija, putem službenog weba i facebook fan pagea kluba Medium MDH.
Svi koji su kupili ulaznice za Darkwood Dub u slijedećih 10 dana mogu vratiti iste i preuzeti novac na mjestima gdje su ih i kupili.
Oni posjetitelji koji zadrže ulaznice moći će s istima ući i na koncert koji će tek biti zakazan.

Hvala svima na razumijevanju. [/blockquote]

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari