Pozitivne vibracije s EXIT Reggae pozornice

Positive Vibration Stage, jedan od omiljenih mjesta gdje je uvijek zagarantirana sjajna i opuštena atmosfera, na veliku radost publike, mijenja koncept.

Naime, ove godine pod sloganom EXIT R:Evolucija, naglasak stavljamo i na promociju domaćih kvalitetnih bendova, s više od 40 domaćih i stranih izvođača, LIVE bendova, Sound Systema, DJ-a i MC-ja.

Reggae stage ove godine najavljuje competition show u okviru show timea, koje će biti održavano svaku večer poslije 2 ujutro. Sudjelovat će posjetitelji i birat će se najbolji vokal, best jamaican dance, best jamaican speech MC, a finalnu večer natjecanja rezervirano je za posljednji dan festivala,14. srpnja. Programu će dati posebne tonove plesne škole Viva Dance i Groovin’ skull koje će u reggae ritmu upotpunjavati svaki vibe na ovoj pozornici.

Bez sumnje, nezaobilazni Reggae stage, famozni “meeting point”, dio festivala koji odiše besprijekornim osjećajem mira i slobode, ove godine predstavlja sjajna domaća i strana imena, kao što su: Smoke ‘n’ soul, Hornsman Coyote & Balkan Music Box Riddim, Darka & Balkan Music Box Riddim, Aman Zaman, Mašta Bašta, Dečija Radost i Rab L Khali.

SMOKE ‘N’ SOUL

Smoke’n’Soul – beogradski bend koji je nastao 2000. godine, izrastao je u precizni roots reggae stroj koja može stajati ponosno i donijeti pozitivne vibracije na bilo koju scenu ovog planeta. Upravo su javnosti predstavili novi singl “Give Thanks and Praises” koji savršeno predstavlja razvoj njihove kreativnosti.



Hornsman Coyote & Balkan Music Box Riddim



Hornsman Coyote (aka Nemanja Kojić Kojot) je međunarodno poznati reggae autor i trombonist iz Srbije. Srpskoj javnosti poznatiji kao lider reggae-metal atrakcije Eyesburn, Kojot kao solo umjetnik ima preko 20 vinil izdanja i 6 albuma za različite etikete širom svijeta u zadnjih šest godina. Snimao je i dijelio scenu sa svjetski poznatim umjetnicima kao što su, između ostalih, Lee Scratch Perry, Max Romeo, I Jahman Levi, Jah Mason, Lutan Fyah, Soulfly i Bunnigton Judah…

Darka & Balkan Music Box Riddim



Izvanserijski vokal i autor, po kritičarima “kraljica među balkanskim reggae vokalima”, “neponovljiv glas”, “reggae i soul diva”, “srpska Erykah Badu”, Darka se glazbom bavi od svoje petnaeste godine i imala je sreću nastupati s najtalentiranijim glazbenicima u Srbiji. Ovoga ljeta bit će predstavljen prvi singl video “Rise Up”, a publika EXIT-a 2013 moći će ju poslušati u akustičnom setu s glazbenicima iz Balkan Music Box Riddima.

AMAN ZAMAN

Aman Zaman je reggae/dub/ska bend iz Svilajnca, nastao 2008. godine i čini ga devet članova, zaduženih za luđačku atmosferu na koncertima.



MAŠTA BAŠTA

Mašta Bašta je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesa, okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj glazbi, čiji je zajednički nazivnik pozitivna energija i duh promjena.



DEČIJA RADOST

Na reggae stageu nastupit će u punom sastavu i cijeli koncert bit će posvećen sjećanju na Bob Marleya u njihovom izvođenju njegovih pjesama.



RAB L KHALI



Projekt je nastao 2011.godine. Započet kao trojac, zasnovan na elektronskoj produkciji i sound system formaciji uz VJ podršku, tijekom godinu dana evoluirao je u šestočlani live bend.

Na Positive vibration pozornici očekuju nas i sjajni DJ-evi i MC-evi: Deadley Hunta, Chay Nelle, Ana Perišić, Ras Rueben, Sarah Eliza, Tico, Jah Bones, Mac Floss, Supper Natty, Wenti Wadada i Soul Vibes.

Među Sound System izvođačima, uživat ćemo u nastupima: Irie Revolution, Dada Selectah, Superstar Selecta, Jah Messenjah, Ras Milenko, Martinees, Shashaman, Baga Sound, Wack Wacko, Fyahman.

Ako planirate ove godine posjetiti EXIT na jedan ili pet dana savjetujemo vam da požurite, jer se uslijed ograničenog broja ulaznica i zbog do sada nezapamćenog interesa publike, očekuje da i nova pošiljka ulaznica bude brzo rasprodana!

ULAZNICE:

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: • Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7 • Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13 • AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova
• Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a • Dallas Shop Split, Narodni trg 14 • Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4 • Dallas Shop Rovinj, Carera 72 • Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2


[blockquote]Petodnevne ulaznice za Exit još uvijek su dostupne po promotivnoj cijeni od 440 kn sve do 1. srpnja do ponoći. Nakon ove cijene, od 2.srpnja, cijena ulaznice iznosit će 550 kn sve do 9. srpnja do ponoći. Posljednja cijena se formira od 10. srpnja i traje tijekom njegovog trajanja.

Trenutna promotivna cijena jednodnevnih ulaznica od 190 kn trajat će do 1. srpnja do ponoći, a već od 2. srpnja cijena za jedan dan na festivalu iznosit će 230 kn. Tijekom trajanja festivala, cijene jednodnevnih ulaznica će biti skuplje, tako da je promotivni period prodaje idealna prilika za sve one kojima je EXIT najljepši ljetni period da dođu do svoje ulaznice na najlakši način.[/blockquote]

U sljedeća 2 tjedna, EXIT će objaviti sve pozornice na festivalu, tako da pratite i osluškujte, među njima se krije baš ono što čekate! Sve dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici EXIT festivala www.exitfest.org 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari