Nova pozornica na EXITU: Cockney Rejects, Brkovi i mnogi drugi

Nova pozornica pod nazivom Riffs & Beats, nudi program u kojem se mogu pronaći svi oni koji vole riffove i beatove sa stavom. Žanrovi vezani za gitarski zvuk od punka, preko žestokog rocka, electro beatova pa sve do teškog metala naći će se u bogatom spektru nove pozornice.

Neizostavni dio EXIT-a, rifovi gitara raznih izvođača, označit će ovu novu pozornicu, ali i prostor oko nje. Zato se pripremite za glasnu i kvalitetnu svirku!

Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, kao i bendovi koji su izabrani na Exitovom natječaju Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank, a sve ce biti upotpunjeno specijalnim mračnim Vilindar Tribal Bellydance performansom.

Moonspell, jedan je od vodećih metal goth rock bendova današnjice. U karijeri dužoj od dva desetljeća, od teškog black metal underground pokreta stvorili su pravu vojsku fanova i pronašli svoj put i u komercijalne mainstream krugove. Ovaj bend perfektno kombinira ekstremni metal zvuk sa starom školom dark i goth rock stilova te na taj način svakim novim albumom privlači sve više i više publike, dok ih se stari tvrdokorni fanovi nikada nisu odrekli.

Bend koji će uz Nick Cavea i Prong 14. srpnja na tvrđavi definitivno zatvoriti krug atraktivnosti i posjetiteljima obećava nezaboravnu večer!

Cockney Rejects, pioniri oi-punk zvuka, nastali su 1979. godine, u londonskom East Endu. Braća Micky Geggus i Jeff Stinky Turner zajedno s Vince Riordanom i Andy Scottom činili su prvu postavu koja je snimila EP “The Flares and Slippers” za nezavisnu etiketu “Small Wonder”.

Veliki uspjeh koji je ta ploča doživjela izbacila je bend u prvi plan, a vrlo brzo major kuća EMI ponudila im je ugovor. Singl “I Am Not A Fool” nakon svega par dana dospio je do top liste. Za Cockney Rejects se vrlo brzo pročulo u cijeloj Europi. Uslijedili su singlovi “Bad Man” a za njim i “Greatest Cockney Rip Off”, koji se popeo do visokog 21. mjesta što je bendu omogućilo pojavljivanje u poznatom TV showu Top Of The Pops.

Pjesma “Oi, Oi, Oi” s drugog albuma, zaslužna je što je street punk muzika nazvana jednostavno – Oi!

Grupa Bjesovi je od samog početka privukla pozornost neobičnom postavom s dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i osobnim tekstovima, kao i glazbenom podlogom u okvirima grunge glazbenog rock pravca čiji su prirodni dio, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi.

Postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Bend je izgradio jak kultni status na sceni i njihovo ime se izgovara s poštovanjem među fanovima, ali i među glazbenicima. Live nastupi Bjesova posebna su atrakcija za sve ljubitelje tvrdog rock stila i u sebi nose ogromnu dozu neočekivanih lucidnih obrta koji publiku često ostavljaju u šoku. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspjeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni promoviranjem tzv. “narodne” glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i ne urbanu, petorica mladića pankerski orijentirani odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju – žestoko i beskompromisno s ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja ih pritišće.

PROMO CIJENA ULAZNICA DO 2. SRPNJA

Publika u Hrvatskoj trenutno ima mogućnost kupovine festivalskih ulaznica po promotivnoj cijeni od 440 kn te dnevnih po cijeni od 190 kn. Ta cijena festivalskih, petodnevnih ulaznica, na snazi je do 1. srpnja.

Od 2. srpnja cijena festivalskih ulaznica diže se na 550 kn, dok će jednodnevne biti 230 kn. Cijena kampa ostaje trajno ista i iznosi 200 kn. Prodaja svih ulaznica za Exit trajat će do subote, 6. srpnja (uključujući i subotu).

Službena prodajna mjesta:

• Dallas Shop Zagreb, Tkalčićeva 7 • Rockmark Zagreb, Berislavićeva 13 • AVE Fashion Store, Osijek, TC Portanova • Dallas Shop Rijeka, Splitska 2a • Dallas Shop Split, Narodni trg 14
• Dallas Shop Šibenik, Kralja Tomislava 4 • Dallas Shop Rovinj, Carera 72 • Dallas Shop Zadar, Široka ulica 2

EXIT PAKETI:

Festivalska ulaznica + prijevoz + smještaj: već od 757 kn
Više informacija na www.mytravel.hr

U sljedeća 2 tjedna, EXIT će objaviti sve pozornice na festivalu, tako da pratite i osluškujte, među njima se krije baš ono što čekate!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari