Koncertni lipanj u Osijeku [POPIS]

Možda i najbogatiji koncertni mjesec do sada u Osijeku je pred nama. Do kraja mjeseca očekuje nas više od 10 koncerata, a od kojih će velika većina biti besplatna za posjetitelje.

Većinom nas očekuju zvuci rocka i srodnih žanrova, ali naći će se tu i dalmatinske zabavne pjesme, tamburaši, pop tamburaši i drugi stilovi glazbe.

Sve će započeti već ovoga tjedna kada nas očekuje 34. po redu Osječko ljeto mladih. Ovoga puta OLJM će imati humanitarni predznak pa će dio prihoda ići za poplavljena područja. Prvoga dana, 4. lipnja, u dvorištu Vege nastupiti će Jole, zatim slijedi dobri stari Jura Stublić, a tu su i splistki Dječaci, Prljavo kazalište, TS Dyaco, a za kraj očekuje nas i Olovni ples i Marchelo u Manježu. Ulaz na sva događanja u sklopu OLJM-a je besplatan.[span class=attention]POGLEDAJTE:OLJM 2014. – Osječko ljeto mladih [PROGRAM][/span]

Tijekom ovog vikenda očekuje nas i uvertira u Urban Fest Osijek pa će tako u klubu EPIC nastupiti bend Seljačka buna uz još nekoliko osječkih bendova. [span class=attention]POGLEDAJTE:Seljačka buna u EPICU kao uvod u UFO[/span]

Početak slijedećeg tjedna donijeti će i veliki tamburaški spaktakl u dvorani Gradski vrt. Agencija koncert organizira tamburaški “megaspektakl” na kojem će nastupiti gotovi svi najpoznatiji tamburaški sastavi i pojedinci. Ulaz je besplatan, a tijekom koncerta svi će biti pozvani da nazovu broj telefona za mještane Cvelferije koji su stradali u nedavnim poplavama.

Početak Svjetskog nogometnog prvenstva i prva utakmica Hrvatske i Brazila, gledati će se na brojnim lokacijama u gradu. Zasigurno jedno od top mjesta bit će dvorište studentskog doma u Campusu gdje će prije utakmice i u poluvremenu navijače zabavljati Connect.

Sredina mjeseca, točnije 14. lipnja, odzvanjati će u ritmu S.A.R.S.-a i jednog od najpopularnijih bendova u ovom trenutku, Dubioze Kolektiv. Ulaznice za koncert se mogu kupiti putem on-line sustava Entrio ili u uredu agencije LUMINIS (Županijska 1, prvi kat – preko puta konkatedrale) radnim danom od 9 do 20 sati i subotom od 9 do 13 sati, a cijena iznosi 95 kuna.

[span class=attention]NAGRADNA IGRA: Osvoji ulaznice za koncert Dubioze i S.A.R.S.-a[/span]

Prezdanji pak vikend od 18. do 21. lipnja dvorište Vege zapaliti će ponajbolji demo bendovi regije, ali i provjereni headlineri UFO 2014. Sve će otvoriti Psihomodo Pop koji će zagrijati publiku za utakmicu Hrvatske i Kameruna, zatim će zasvirati monstruozni Cold Snap i lokalna Gužva u 16-ercu dok je 20. lipnja rezerviran za prošlogodišnje dužnike Brkove, a završnica pripada debitantima na Urban Festu – Hladnom pivu.

[span class=attention]UFO 2014. zatvara Hladno pivo[/span][span class=attention]UFO 2014. – Brkovi nastupaju 20. lipnja[/span][span class=attention]UFO 2014: Gužva u publici, gužva na bini, pa čak i u 16-ercu![/span][span class=attention]Psihomodo Pop, Hrvatska i Kamerun za početak UFO festivala[/span]

Trgovački centar Avenue Mall ugostiti će sve popularniji bend Silente, a njihov hit Terca na tišinu sigurno će zapaliti mnoge. Kao i dosadašnji koncert u ovom trgovačkom centru i ovaj će biti besplatan.

Koncert Opće opasnosti, koji se trebao održati krajem svibnja, održati će se u sklopu Moto susreta na lijevoj obali Drave 26. lipnja. Za sve bikere ulaz je besplatan. Tijekom moto susreta održati će se i nastupi bendova Terminal i Vulkan.[span class=attention]13. Moto susreti MK Osijek [program][/span]

Sve u svemu, biti će ovo zanimljiv mjesec za sve one koji vole koncerte. Galerije događanja sa svih ovih događaja moći ćete pronaći na portalu SiB.hr.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari