Lifestyle

projekt "nova znanja - nove prilike"

Održana radionica za voditelje izrade i provedbe EU projekata

Održana radionica za voditelje izrade i provedbe EU projekata

Provedbom ove radionice doprinijet će se motivaciji ciljanih skupina za aktivnijim sudjelovanjem na tržištu rada te će stečene vještine moći primijeniti u svom daljnjem životu i radu

U petak, 23. listopada 2020. godine s početkom u 11 sati u sklopu projekta "Nova znanja – nove prilike" (kodni broj: UP.02.1.1.06.0082), a u organizaciji Mirovne grupe Oaza Beli Manastir, održana je, kako je i najavljeno, prezentacijsko-komunikacijsko-motivacijska radionica u gastronomsko-sportsko-kulturnom centru "SportHouse Osijek" (Trg Lavoslava Ružičke b.b.).

Radionica je održana za polaznike s područja Osječko-baranjske županije koji su pohađali program osposobljavanja za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radionicu je držala Vesna Nedić, koordinatorica na projektu iz Osječko-baranjske županije, uz tehničku pomoć "Oazine" aktivistice Sandre Kušenić. Bilo je prisutno 8 od 9 polaznica i polaznika koji su prošli osposobljavanje. To su: Anita Drenjančević (Bilje), Ankica Pašalić (Osijek), Ivana Miličević (Višnjevac), Jasminka Paunović (Osijek), Katarina Gaćina (Beli Manastir), Maja Štraub (Magadenovac), Marko Perković (Josipovac) i Monika Joh (Beli Manastir).

Radionica je obuhvaćala sljedeće teme: socijalne vještine i kako ih koristimo, vrste komunikacije, barijere i alati u komunikaciji te na kraju samoprocjena komunikacijskih vještina. Provedbom ove radionice doprinijet će se motivaciji ciljanih skupina za aktivnijim sudjelovanjem na tržištu rada te će stečene vještine moći primijeniti u svom daljnjem životu i radu, što je i provedena evaluacija pokazala.

Radionica se provodila uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uz nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru. Ručak je bio organiziran vani, na restoranskoj terasi.

Na kraju radionice svim prisutnim polaznicama i polaznicima podijeljena su uvjerenja o uspješno završenom osposobljavanju.

Projekt "Nova znanja – nove prilike", iz poziva "Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina" UP.02.1.1.06., provodi Udruga žena Vukovar u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca i udrugom "S.O.S – savjetovanje, osnaživanje, suradnja" iz Virovitice. Projekt je financiran sredstvima Europske Unije u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljuski potencijali 2014.–2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u stopostotnom iznosu.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!