Veliko priznanje

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo ”Osijek 1862.” osvojilo Grand prix u Bugarskoj

PR

Svoju kvalitetu i uspjeh ansambl ostvario je pod vodstvom umjetničkog voditelja Damira Doležala, uz voditelja tamburaške skupine Danijela Čehajića, glazbenog voditelja Duška Topića i Dubravke Strapač koja brine o ljepoti nošnje i održava ju

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Osijek 1862.” ostvarilo je zapažen međunarodni uspjeh, osvojivši Grand prix, ovaj put u Bugarskoj, na Međunarodnom folklorno festivalu ”Maleshevo sings and dances” održanom od 6. do 8. listopada u Mikrevu.

Na ovom poznatom festivalu okupilo se desetak odličnih ansambala iz zemalja regije koji su održali svaki dan koncert u trajanju od 20 ili 30 minuta te tako pred publikom, ali i ocjenjivačkom komisijom pokazali svoje pjevačko i plesačko umijeće, ljepotu koreografije i nošnje kraja koji predstavljaju.

Svoju kvalitetu i uspjeh ansambl ostvario je pod vodstvom umjetničkog voditelja Damira Doležala, uz voditelja tamburaške skupine Danijela Čehajića, glazbenog voditelja Duška Topića i Dubravke Strapač koja brine o ljepoti nošnje i održava ju.

Na natjecanju HKUD ”Osijek 1862.” osvojio je prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i Grand prix kao priznanje za ukupnu kvalitetu nastupa. Na svakom nastupu nagrađeni su i velikim pljeskom, uz pohvale glazbenih stručnjaka i publike, a osobito nakon otpjevane bugarske pjesme ”S’lnce se slega da zaide” koju je ansambl pripremio kao iznenađenje domaćinima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari