Danas zanimljiv dan na OLJK

Nakon jučerašnjeg dana obilježenog predstavom "Družba Pere Kvržice" i danas nas očekuje zanimljiv dan na Osječkom ljetu kulture.

Nakon jučerašnjeg dana obilježenog predstavom “Družba Pere Kvržice” i danas nas očekuje zanimljiv dan na Osječkom ljetu kulture.

U 20h u Arheološkom muzeju nas očekuje glazbeno scenski performance “Gorgona u Gorgoni” u izvedbi umjetničke skupine Gorgona Nova.

[blockquote]GORGONA NOVA  je multimedijska art skupina iz Zagreba koja je osnovana 2009.godine  na 50.godišnjicu osnivanja  umjetničke grupe GORGONA koju su činili  sjajni, ponajbolji  hrvatski umjetnici 20.stoljeća: kipar  Ivan Kožarić, slikari  Julije  KniferJosip Vaništa, Đuro Seder, teoretičari umjetnosti Dimitirije Bašičević Mangelos, Radoslav Putar i Matko Meštrović te arhitekt Miljenko Horvat.
Performance “Gorgona u Gorgoni!” multimedijski je projekt koji se sastoji do filma, rock gitarističkog noisa  te govorne izvedbe tekstova  grupe Gorgona iz šezdesetih.[/blockquote]

Od 21,30h u dvorištu Rektorata gostuje Kazalište Lectirum s izvedbom U zajedničkom stanu. Riječ je o romantičnoj komediji s odličnom glumačkom postavom. (Ksenija Pajić, Matija Prskalo, Zijad Gračić i Mladen Čutura)

[blockquote]Riječ je o komediji dvaju parova: dva brata Marvina i Lea te dvije prijateljice Jennie i Fanny.
Braća su po karakteru potpuno različiti. LEO je kazališni manager, oženjen je ali brak mu je na klimavim nogama. Pokušava ga na neki način spasiti, ali se ne trudi dovoljno. Prijatelj je s Fanny, glumicom s kojom je u mladosti bio u vezi pa sada pokušavaju osvježiti mlade dane… ali baš kada sve krene kako treba i kada bi se trebalo nešto dogoditi, iskrsne neki problem i ne dogodi se ništa. MARVIN je pisac kojemu je umrla žena i koji se teško snalazi u ulozo samca. Jennie je glumica, rastavljena je, pa Fanny i Leo rade na tome kako bi ih spojili. Na kraju ih i spoje, no nepredviđeni problemi dovode njihovu ljubav u pitanje.[/blockquote]

I večeras je pripremljen program za ljubitelje glazbe, pa će tako od 22h ispred Barutane održati jazz koncert. Nastupaju: Mz dee & Maurizio Pugno organ trio the cape horns (Sad/Italija).

Tekst: SiB.hr / http://ljetokulture.osijek.hr

Foto: http://ljetokulture.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari