Čudnovate zgode Šegrta Hlapića biti će snimane u Baranji i osječkoj Tvrđi

Hlapića i Gitu igraju dječak Mile iz Zagreba i djevojčica Ema iz Đakova, a neki dijelovi snimati će se u Baranji i osječkoj Tvrđi.

Ovih dana počelo je snimanje filma i TV serije “Čudnovate zgode Šegrta Hlapića” prema dječjoj knjizi Ivane Brlić-Mažuranić. Filmska verzija ovog romana prva je ekranizacija ove popularne priče o hrabrom šegrtu Hlapiću.

Redatelj ovog filma, Silvije Petranović, izjavio je da je “Šegrt Hlapić” djelo koje je dosegnulo najdalju poziciju u prezentaciji hrvatske kulture u svijetu.

Bit će to prije svega obiteljski, ali i dječji film, kojega se u ovoj filmskoj verziji neće pokušati modernizirati. Scenografija i kostimi zadani su pričom i jako ćemo se držati predloška”, rekla je za Glas Slavonije producentica Maydi Mervar Petranović.

Ekipa filma nije željela otkriti identitet dvoje glavnih glumaca, osim da glavne uloge Hlapića i Gite igraju dječak Mile iz Zagreba i djevojčica Ema iz Đakova, izabrani između oko dvije tisuće djece koja su sudjelovala u javnim audicijama. Glas Slavonije saznaje i da će Majstora Mrkonju igrat Goran Navojec, Majstorica je beogradska glumica Hristina Popović, Crni Čovjek je Milan Pleština, a Grga Bojan Navojec. Snimatelj je Mirko Pivčević, scenograf Ivo Hušnjak, a kostimograf Ante Tonči Vladislavić.
Zamišljen kao svojevrsni film ceste, “Šegrt Hlapić” snimat će se “po poljima” na lokacijama kao što su Lekenik, Odransko polje i Osijek, a nulta je klapa pala već prošlog tjedna u Baranji. Završetak snimanja planiran je za 15. studenoga, a film bi trebao u distribuciju krenuti iduće godine na stotu obljetnicu ovoga romana.

Tekst: K.Konig/SiB.hr
Foto: Ilustracija

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari