VIDEO: Otvorena deveta po redu likovna kolonija u Dardi

Rana jesen u Baranji od danas je inspiracija još jednoj skupini umjetnika. Danas je naime u Dardi otvorena deveta po redu likovna kolonija i likovna radionica “Petar Dobrović”koja okuplja brojne umjetnike iz cijele Hrvatske i Srbije.

Rana jesen u Baranji od danas je inspiracija umjetnicima na devetoj likovnoj koloniji i radionici “Petar Dobrović”. Kistovi, boje i štafelaji spremno čekaju dolazak umjetnika koji će na prazna platna pretočiti svoj doživljaj Baranje. Na koloniji sudjeluju slikari iz Subotice, Sombora, Iloka, Karlovca, Zagreba te cijele Slavonije. Ima afirmiranih samoukih i akademskih slikara, kao i onih za koje će se tek čuti, a svake godine nađe se tu i koji kipar. Svima im je zajednička samo sloboda u izboru teme.

Na koloniji je do sada nastalo više od 250 slika koje se mogu vidjeti na zajedničkoj izložbi u Dardi, a koja će sljedećih mjeseci gostovati širom Slavonije i Baranje. Pokrovitelj kolonije i ove je godine Osječko-baranjska županija.

Podršku će Županija dati i sljedeće godine kada se kolonija održava deseti put, a organizatori se nadaju kako će ju podići na još višu razinu.


Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari