Najčitateljica Tajana pročitala 300 knjiga u prošloj godini

Za uživanje u dobroj knjizi potrebna je volja, ali i puno vremena. Unatoč obiteljskim obvezama, Tajani Pollak-Seričević ne nedostaje ni jednog ni drugog te je u prošloj godini pročitala više od 300 knjiga. Kao priznanje za to, dodijeljena joj je zvijezda za najčitateljicu 2012. godine.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek nije mogla na ljepši način proslaviti 64. rođendan – dodijelila je nagradu najčitatelju godine. Tajana Pollack-Seričević je brojem pročitanih knjiga daleko premašila konkurenciju, a priznaje kako joj nije bitna tematika.

Ja volim fantaziju, volim dobar triler, ljubić tu i tamo, moram priznati. Ali uglavnom dobru knjigu, bez obzira na žanr, rekla je Tajana.

Najčitateljica godine trenutno uživa u seriji fantastičnih romana američkog pisca Georgea Martina Pjesma leda i vatre te ju preporučuje svim ljubiteljima tog žanra. No, Tajana se nije zaustavila na čitanju knjiga, već se i sama uhvatila pisanja. Riječ je o fantastičnom romanu Priča o ružičastom jajetu.

Tajana se nada da će uspjeti pronaći izdavača za svoj prvi roman, no unatoč tomu, i dalje će vrijedno raditi na novim knjigama. Nećemo svi postati pisci, ali Tajanina priča bi nas svakako mogla potaknuti da što više čitamo jer ima odličnih knjiga koje ne bismo smjeli propustiti.

Tekst: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari