ŽVS Đakovčanke osvojile 3. mjesto

Ženska vokalna skupina "Đakovčanke" ponosno nosi ime svojega Grada od 28. ožujka 2009. godine, a nedavno su ostvarile i zapažen nastup.

Ženska vokalna skupina “Đakovčanke” ponosno nosi ime svojega Grada od 28. ožujka 2009. godine. Od tada je sudjelovala i predstavljala Grad Đakovo na mnogim glazbenim, folklornim, ali i drugim manifestacijama diljem Hrvatske: Dođi drugo na divane u Đakovu, snimanje radijske emisije na HRT-u sa Šimom Jovanovac, sudjelovanje na HRT-u u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, koncert u Sloveniji u Celju, sudjelovanje na “Lijepom našom”, koncert u Požegi, sudjelovanje u emisiji “Slavonsko veselje” na Osječkoj TV, na klapskom festivalu u Omišu, folklornoj manifestaciji u Modriču, BiH, i mnogi drugi. Većina članica su studentice, a jedna od članica je glazbena voditeljica, gđica Manuela Molnar.

“Ove godine dobili smo poziv da predstavljamo Osječko-baranjsku županiju na 1. Festivalu ženskih vokalnih skupina “Žene za žene” u Ivanić-Gradu koje je bilo održano 8.3.2014. na sami Dan žena. Organizator festivala je ŽVS “Ive” Ivanić-Grad, a pokrovitelj Grad Ivanić-Grad, TZG Ivanić-Grada, POU Ivanić-Grad, Obiteljski radio Ivanić, Portal Volim Ivanić. Festival je bio natjecateljskog karaktera, a stručno ocjenjivačku komisiju činili su Danijel Šota, Sanda Bajuk, Mirjana Barec,” kažu Đakovčanke.

Nastupili su:

Ženska vokalna skupina KUD-a Bukovac iz Zagreba
Ženski pjevački sastav KUD-a Molve iz Molvi
Ženska vokalna skupina Kušlec iz Konjščine
Ženska vokalna skupina Đakovčanke iz Đakova
Ženska klapa Sozal iz Raba
Ženska klapa Škerac iz Korčule
Vokalni sastav Rusalke iz Kutine
Ženska pjevačka skupina KUU Gacka iz Ličkog Lešća
Ženski vokalni ansambl Nene iz Bošnjaka
Klapa Kandelora iz Zemunika

ŽVS “Đakovčanke” osvojila je 3. nagradu stručne komisije. Na popisu festivala na kojima je ŽVS “Đakovčanke” sudjelovala, ovo je prvi festival natjecateljskog karaktera i skupina je uzela nagradu, ali i veliki aplauz publike.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari