Kultura / Ostalo-Kultura

deset klapa

„U srcu te nosim“ : Održana 6. međunarodna smotra klapa u Đakovu

„U srcu te nosim“ : Održana 6. međunarodna smotra klapa u Đakovu
PR

Na Strossmayerovom trgu u Đakovu predstavilo se čak deset klapa

Đakovačka ženska klapa Certissa još je jednom vrlo uspješno organizirala jedinstven događaj u Slavoniji: međunarodnu smotru klapa! Šesta smotra naziva „U srcu te nosim“ okupila je u subotu 10. rujna 2022.  deset ženskih i muških klapa iz Hrvatske, BiH i Njemačke te mnogobrojnoj publici priuštila nezaboravnu glazbenu večer.


Na Strossmayerovom trgu u Đakovu predstavilo se čak deset klapa:  MK Croatia (Muenchen), MK Bratovština (Gorica Sovići, BiH), MJK Prvi komin Snježanin (Zagreb), MK Kaporan (Poličnik), MK Cetinjani (Hrvace), ŽK Cetinjanke (Hrvace), ŽN Stentoria (Daruvar), ŽVS Ad astra (Slavonski Brod), MK Kana G (Zagreb) i ŽK Certissa (Đakovo). Svaka je klapa izvela po dvije skladbe: bilo je tu tradicijskih i autorskih, poznatih i manje poznatih melodija, a i onih koji su svojim duhovitim stihovima potakli smijeh i razdraganost svih nazočnih.

Publika je svojim odazivom, pljeskanjem (pa i pjevanjem!) nagradila raspoložene sudionike programa, kao i silan trud koji Ženska klapa Certissa ulaže u organizaciju ove, sada već tradicionalne, glazbene poslastice koja ne promiče samo klapsko pjevanje nego i očuvanje kulturne baštine tradicijskog pjevanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Program je vodila Anica Banović, a poseban gost smotre bio je Mijo Stanić, ravnatelj čuvenog Festivala klapa Omiš, koji je, oduševljen samom smotrom i organizacijom, pozdravio sve goste i domaćine.

Posebno je emotivan bio sam kraj smotre kad su svi sudionici, uključujući i publiku, zajedno izveli pjesmu „Moja duša“ u čast nedavno preminulom članu MVS Bećarine Mati Paviću.

Ženska klapa Certissa (predsjednica Manuela Jerković, umjetnička voditeljica Marijana Matijević te članice Koviljka Prebeg, Branka Hrga, Katica Štroliga, Renata Kratofil, Magdalena Rajković, Ivana Munk i Božena Raguž) ovu je smotru pripremila uz potporu Grada Đakova, Osječko-baranjske županije, brojnih sponzora i donatora koji su prepoznali važnost ove manifestacije ne samo u kulturnom pogledu nego i u turističkom. Još se jednom pokazalo da su Đakovčani ljubitelji klapske glazbe i da je ovaj glazbeni spektakl u gradu iznimno cijenjen, prepoznatljiv i posjećen.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!