Kultura / Ostalo-Kultura

Baranjski ''krugovi' u zelenom žitu

Baranjski ''krugovi' u zelenom žitu

Radionica Panonski put umjetnosti okupila je proteklog vikenda studente koji su u sklopu IPA prekograničnog projekta Hrvatska-Srbija pod nazivom "Panonski put umjetnosti'' izrađivali skulpture od žita i u žitu.

Projekt je počeo 15. svibnja 2013. godine, a trajat će 15 mjeseci. Za njegovu provedbu Europska unija odobrila je sredstva u visini 117.374,28 eura, od čega Umjetničkoj akademiji u Osijeku pripada iznos od 58.660,73 eura.

Glavni rezultati projekta bit će postavljanje land art instalacija uz biciklističku stazu "Panonski put mira", koja se proteže od Osijeka do Subotice, kao i na području općina Apatin i Bač u Vojvodini.

Partneri na projektu su udruga Zeleni Osijek, te Regionalna agencije Alma Mons iz Novog Sada, a projektne aktivnosti provodit će se u Baranji, na području općina Bilje i Kneževi Vinogradi, te u gradu Osijeku, a u Srbiji u Zapadnoj Bačkoj, Općini Apatin, u Južnoj Bačkoj u Općini Bač, te u Novom Sadu.

"Panonski put mira" projekt je udruge Zeleni Osijek koji je jedan od tri svjetska mirovna puta, a ovim projektom uz biciklističku stazu bit će postavljeni i dodatni umjetnički sadržaji i instalacije koji će biti posebna turistička atrakcija i prostor za nove sadržaje.

Tijekom vikenda studenti UAOSa i AUNSa boravili su u Belom Manastiru, Kopačkom ritu, Zlatnoj gredi i na brojnim drugim destinacijama u Baranji gdje su izradili brojne skuplture i umjetničke instalacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

FOTO: Panonski put umjetnosti Facebook

 


Izdvojeno

Reci što misliš!