"Zadnja boca vina na prvoj liniji bojišta"

Ratni apsurd i crni humor: Novi roman Gorana Srdarevića uskoro će ugledati svjetlo dana

PR

Ova crnohumorna komedija, smještena u doba Drugog svjetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji, nudi svjež i originalan pristup te višeslojnu radnju koja će zasigurno zaintrigirati čitatelje

Izdavačka kuća Nova Knjiga Rast iz Zagreba najavila je nastavak suradnje s osječkim piscem Goranom Srdarevićem te, stoga, uskoro planira objaviti njegov četvrti roman zanimljivoga naziva “Zadnja boca vina na prvoj liniji bojišta”.

Nakon uspjeha drugoga romana, koji je u manje od dvije godine doživio drugo izdanje, izdavači su izrazili zadovoljstvo što će objaviti i njegov novi rukopis koji autor smatra najboljim do sada. Ova crnohumorna komedija, smještena u doba Drugog svjetskog rata u Kraljevini Jugoslaviji, nudi svjež i originalan pristup te višeslojnu radnju koja će zasigurno zaintrigirati čitatelje.

Priča se fokusira na apsurd i komičnost glavnog lika čija nezainteresiranost za rat vodi do jednostavne, ali duboke istine: ”Rat je sasvim besmislena stvar. Uzaludna borba u kojoj nikada nema pobjednika.” Ovaj roman tako donosi kombinaciju inteligentnog crnog humora i emocija.

Podsjetimo, Srdarevićev prvi roman ”Izravno” objavljen je prije deset godina, a prepoznala ga je udruga Katapult posvećena promoviranju mladih autora. Njegov SF roman iz 2021., ”Najteže vrijeme za istinu onda je kada sve može biti istina”, zbog velikoga zanimanja doživio je drugo izdanje 2023. Treći roman, ”Starački dom za maloljetnu delinkvenciju”, također objavljen 2023., označio je njegov prelazak u komediju s ozbiljnim egzistencijalnim temama.

Goranov najnoviji roman uskoro će biti dostupan u knjižnicama diljem zemlje, a zainteresirani će ga moći naručiti putem izdavača Nova Knjiga Rast.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest