Izvješće Dječjeg kazališta “Branka Mihaljevića” za 2011. godinu

U 2011. godini ansambl Dječjeg kazališta realizirao je 4 premijerne predstave, a na programu smo imali i 14 repriznih naslova iz prošlih sezona. Svoje su produkcije izveli Dramski studio, Baletni studio i Plesna igraonica "Početnica".



U kazalištu su održane i tri tradicionalne manifestacijeDjeco, kazalište vas zove“, “Noć kazališta” i “Zimske radosti“. Ukupno je odigrano  306 predstava iz premijernog i repriznog programa, te produkcije Baletnog i Dramskog studija i plesne igraonice “Početnice“. Najviše je puta reprizirana blagdanska predstava “Božićni kolačići” (68), u stopu ju slijedi “Bambi” (61), a potom i “Emil i detektivi” (55).

Ukupno je predstave u kazalištu i na gostovanjima vidjelo oko 78.000 gledatelja, od toga oko 41.000 u osječkom kazalištu, a oko 38.000 na gostovanjima. Istaknut ćemo gostovanje na Tajvanu gdje je predstavu “Emil i detektivi” vidjelo čak 17.000 gledatelja!

U kazalištu su ugostili brojne udruge, manifestacije, izložbe, predstave i koncerte, a naše je kazalište sudjelovalo u gotovo svim važnim manifestacijama na području grada Osijeka.



Gostovali su i na festivalima:

1. “16. Vukovarsko lutkarsko proljeće” s predstavama “Dječaci Pavlove ulice” i “Uspavanka za mišića

2. “Naj, naj, naj festival” u Zagrebu s predstavom “Ježeva kućica

3. 23. SLUK u Zadru s predstavom “Bambi

4. Festival TIBA u Beogradu s “Ježevom kućicom

5. 51. Međunarodni dječji festival Šibenik sa “Uspavankom za mišića

6. 11. Osječko ljeto kulture s predstavom “Emil i detektivi

7. 14. susret kazališta za djecu i mlade HC Assitej u Čakovcu sa predstavom “Bambi

8. 2011 Hsin Kang International Community Festival Tajvan sa predstavom “Emil i detektivi

9. Dramski studio gostovao je na 14. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade s predstavom “Kako, zašto, molim?“, a s istom su predstavom gostovali i u Varaždinu.

Osim gostovanja na festivalima, njihove su predstave vidjela i djeca u drugim gradovima osječko-baranjske županije, vukovarsko-srijemske županije, požeško-slavonske županije, ali i zemalja u okruženju.

Nagrade su dobili:

1. Zvjezdana Bučanin, nagradu za izuzetan doprinos razvoju hrvatskog lutkarstva koju dodjeljuje “Vukovarsko lutkarsko proljeće”

2. Ivica Lučić za najbolju sporednu ulogu Poštara Zeca na “Naj, naj, naj festivalu” u Zagrebu

3. Ansambl predstave “Bambi” za najbolju animaciju na 23. SLUK-u

4. Predstava Dramskog studija “Kako, zašto, molim?” izabrana je za gostovanje u Varaždinu, a u okviru 14. susreta HC Assitej kao jedna od dviju najboljih predstava sa susreta u Sisku.


I mi im ovim putem želimo još mnogo uspješnih godina rada.

FOTO: djecje-kazaliste.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari