Zijah Sokolović oduševio osječku publiku

Kao i svaki put kada ovaj vrsni komičar, pisac i redatelj osebujnog glumačkog izražaja gostuje u Osijeku, tražila se ulaznica više. Sokolović je u dvoiposatnoj društvenoj satiri neumorno izmjenjivao serije “prizemnih” šala koje su izazivale salve smijeha i oštroumne dionice britke i ozbiljne kritike društva u kojemu živimo.

Male životne situacije i sitnice u kojima se možemo prepoznati, koje nas mogu nasmijati ili rasplakati, nižu se jednu za drugom. Razmišljanjima o ljubavi, smrti, starenju, seksu, državi, braku, krizi srednjih godina, politici i mediokritetima, Zijah provocira promišljanja životnih vrijednosti i društva u kojem živimo.

Neki mu zamjeraju vulgarnost, ali upravo ona tako vjerno oslikava “prizemne strasti” koje prevladavaju u svakodnevici “modernog” čovjeka. U svakom slučaju, Cabares Cabarei je predstava koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Nakon dugotrajnog i oduševljenog aplauza kojim je osječka publika zahvalila Zijahu na majstorskoj izvedbi, energiji, humoru koji ju je nasmijao do suza, ali i brutalnom produhovljenju, možemo samo zamoliti Sokolovića da što prije dođe ponovo kako bi i oni koji su sinoć ostali bez ulaznice kroz smijeh i suze preispitali i svoj život. Obećao je da će ponovo doći krajem svibnja ove godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari