Osijek: Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva
Osijek, 24.11.2022. - 1. Ocjenjivanje kvalitete hrvatskih piva organizirano je u suradnji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek i Veleučilišta u Karlovcu. Održalo se tako senzorsko ocjenjivanje kvalitete piva MEBAK metodom prema kojoj se ocjenjuju sljedeći parametri: bistroća, boja, miris i okus. Prvi put sudionici su imali mogućnost odrediti fizikalno-kemijski sastav proizvedenih piva te dodatno kontrolirati kvalitetu svojih proizvoda. Proizvodi sudionika moći će se isprobati na Adventu u Osijeku, a ocjenjivanje su proveli stručnjaci kušanjem bez da su znali o kojem se pivu radi.
Izvor: Dubravka Petric/PIXSELL
Optužena žena je priznala krivnju navodeći da je tako odlučila jer se uspaničila radi zdravstvenog stanja partnerove majke
"Grad smo podijelili na tri zone, nulta zona je stara gradska jezgra Tvrđe i najuži centar grada. Tu su i pravila najviše definirana, dakle boja suncobrana i tendi. Prva zona obuhvaća širi centar grada, gdje su pravila nešto blaža", rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin
Novi ured prostire se na 750 četvornih metara na adresi Martina Divalta 18