A

Na sud priveden muškarac koji je pucao na policajca kod Valpova

Osijek, 4.3.2023. – Dosadašnjim tijekom kiminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Belišće i Sektora kriminalističke policije utvrđena je osnovana sumnja da je 64-godišnjak počinio dva kaznena djela “Ubojstvo” u pokušaju i “Teško ubojstvo” u pokušaju.

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu jučer je oko 11,20 sati 64-godišnjak iz vatrenog oružja propucao 55-godišnjeg policijskog službenika Policijske postaje Belišće koji se nalazio izvan službe. Potom je 64-godišnjak pokušao vatrenim oružjem usmrtiti i još dvije osobe koje su se nalazile u prostoriji ali u svojoj namjeri nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadača su svladali napadnuti i zadržali do dolaska policijskih službenika.

Osumnjičenom 64-godišnjaku je evidentirana koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi. Ranjeni 55-godišnjak prevezen je u KBC Osijek gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozlijede dok preostale dvije osobe nisu ozlijeđene.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili su očevid na mjestu događaja u suradnji s zamjenicom županijskog državnog odvjetnika.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku izvršena je pretraga doma u Šagu na dvije adrese gdje su policijski službenici pronašli 6 komada streljiva koji su oduzeti uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.
Tijekom poslijepodneva muškarac je priveden na Županijski sud u Osijeku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari