a

Završena 55. iločka berba grožđa, najstarija manifestacija na istoku Hrvatske

Ilok, kolovoz i rujan 2022. – U Iloku je upravo uspješno završila 55. iločka berba grožđa, najstarija manifestacija na istoku Hrvatske, pokrenuta još davne 1962. godine. Tradicija ove turističke manifestacije svake godine, u vrijeme kada su brojni iločki vinogradi prepuni zrelih budućih vrhunskih vinskih kapljica, kada Ilok miriše na grožđe i vino, a Iločani su u velikom poslu oko berbe grožđa, u ovaj prelijepi gradić dozove posjetitelje iz cijele Hrvatske, ali i šire, kako bi uživali u ponajboljoj kapljici, ali i brojnim atraktivnim turističkim sadržajima.
Uz mnoštvo zabavnih, kulturnih, sportskih i drugih događanja, treba istaknuti mnoštvo programa i radionica za naše najmlađe. Iločki vinari otvorili su svoje vinarije i podrume uz bogatu vinsku i gastro ponudu.
Već tradicionalno, u sklopu ovogodišnje berbe održana je 10. Noć vina, kao i 11. Maraton čikli Vukovar-Ilok. Večernji dio programa od četvrtka bio je rezerviran za koncerte, pa su posjetitelji mogli uz vrhunsko vino uživati u prekrasnim zvucima glazbe. Tu se našlo za svačiji ukus ponešto, od Matije Cveka, DJ Taca, Vesne Pisarović, pa sve do čarobnih zvukova tamburice uz Berde band, Ravnicu i Džentlmene. Vrhunac subotnje večeri obilježio je prekrasan vatromet, koji je ostavio sve prisutne bez daha.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari