a

Volonteri očistili bajer na Jugu i prostor oko Pampasa

Osijek, 22.5.2022. – GD Crvenog križa danas je u suradnji s sugrađanima i Udrugom izviđača Slavonski hrast Osijek, Unikom d.o.o. i udrugom Umirovljenici zajedno Osijek organiziralo akciju čišćenja priobalja na površini Bajer na Jugu II u Osijeku. Akcija “Djelić prirode u našem susjedstvu” provedena je u sklopu eko-projekta “Crveni križ u plavom okviru” Hrvatskog Crvenog križa s namjerom razvijanja pozitivnih navika koje vode očuvanju okoliša i pravilnom postupanju s otpadom. Cilj je potaknuti sve sudionike i slučajne prolaznike na odgovorno, sigurno i aktivno ponašanje te promicanje ekološki održivog razvoja. Prikupljeno je otprilike 300 kilograma otpada.

Istovremeno, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek organizirao je volontersku akciju čišćenja šume pored Streljane Pampas, a u sklopu projekta “Legosi imaju stav”.
Jedan od problema s kojim se susreću djeca i mladi su klimatske promjene i zagađenje okoliša. Volonteri angažirani na ovome projektu su pokrenuli inicijativu čišćenja nekih dijelova grada Osijeka s ciljem poticanja javnosti, a posebno djece i mladih, za održavanjem okoliša urednim i proaktivnim angažmanom u lokalnim zajednicama.
Unikom se rado odazvao pozivu organizatora i pomogao u logistici i odvozu prikupljenog otpada.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari