12. travnja

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek: Okrugli stol ”Žitarice bez glutena”

Pixabay/Ilustracija

Očekuje vas dinamična rasprava, korisni savjeti te prilika za postavljanje pitanja stručnjacima i iskusnim profesionalcima

U ime dekana Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek, prof. dr. sc. Jurislava Babića, pozivaju se svi zainteresirani na Okrugli stol ”Žitarice bez glutena – put od proizvodnje do svakodnevnog života” koji će se, u sklopu obilježavanja Mjeseca žitarica na PTF-u, održati 12. travnja od 17 sati u vijećnici PTF-a, Franje Kuhača 18, Osijek.

Kako se celijakičari nose s izazovima bezglutenske prehrane te koliko im svi mi, kao društvo, možemo pomoći u tome otkrit će nam Ida Čarnohorski, dipl. ing. biol., potpredsjednica udruge ”CeliVita – Život s celijakijom” (Zagreb). Sve medicinske aspekte poremećaja povezanih s glutenom objasnit će Vlatka Konjik, dr. med. Kliničkog bolničkog centra Osijek. Iskustva i izazove proizvodnje proizvoda bez glutena predstavit će nam Ines Kurečić, spec. nutr., tehnolog varaždinske tvrtke ”Ekos Cakes”.

Čut ćete i priču malog proizvođača bezglutenskih kolača, peciva i tjestenine, gospođe Alenke Butorac iz tvrtke ”Shapica” iz Slatine, kao i onu vlasnice prve osječke, i zasad jedine, isključivo bezglutenske pizzerije-restorana ”Loresa”, gospođe Josipe Vrdoljak.

Očekuje vas dinamična rasprava, korisni savjeti te prilika za postavljanje pitanja stručnjacima i iskusnim profesionalcima. Svi su dobrodošli!

Moderatori će biti prof. dr. sc. Daliborka Koceva Komlenić (PTFOS) i prof. dr. sc. Marko Jukić (PTFOS).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari