24. lipnja do 21. listopada

Donji Miholjac: 4. Prandau festival orguljaške i komorne glazbe

4. PRANDAU FESTIVAL započinje 24. lipnja koncertom otvorenja Ansambla Responsorium u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela s početkom u 20 sati

Izuzetno nam je zadovoljstvo najaviti program 4. PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu koji vam i ove godine predstavlja vrhunske ansamble komorne glazbe i soliste s respektabilnim domaćim i međunarodnim  karijerama, brojnim domaćim i inozemnim koncertima, dobitnicima mnogih inozemnih nagrada, profesorima i članovima uglednih filharmonija i simfonijskih orkestara koji će kroz pet koncerata, od 24. lipnja do 21. listopada u prostorima župne crkve sv. Mihaela arkanđela i dvorca Mailath u Donjem Miholjcu izvesti mnoga poznata djela domaćih i inozemnih skladatelja različitih glazbeno-stilskih razdoblja.

4. PRANDAU FESTIVAL započinje 24. lipnja koncertom otvorenja Ansambla Responsorium u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela s početkom u 20 sati, koji će se predstaviti interpretacijom vokalnog i instrumentalnog repertoara sedamnaestog stoljeća muzicirajući na replikama autentičnih srednjovjekovnih glazbala. Ansambl Responsorium dvostruki je laureat nagrade “Ivan Lukačić” žirija Varaždinskih baroknih večeri za muzikološki rad i izvođački doseg ansambla.

Program 4. PRANDAU FESTIVALA, na radost mnogobrojnih ljubitelja gitare, nastavlja se u dvorcu Mailath 16. srpnja koncertom Lovre Peretića, međunarodno nagrađivanog klasičnog glazbenika i gitariste iz Zagreba, pobjednika trećeg Eurostrings natjecanja održanog 2020. godine. Posljednji i najveći uspjeh ostvario je ove godine pobjedom na natjecanju Guitar Foundation of America u SAD-u.

Treći koncert 4. PRANDAU FESTIVALA održat će Podium Brass Quintet 21. kolovoza u dvorcu Mailath, a u slučaju lijepog vremena posjetitelji će u ovom glazbenom događaju moći uživati u perivoju donjomiholjačkih dvoraca. Članovi kvinteta redom su diplomirani i nagrađivani glazbenici i uspješni pedagozi zaposleni na Muzičkoj akademiji, u glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice te aktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima.

Na četvrtom koncertu 4. PRANDAU FESTIVALA, u župnoj crkvi, 16. rujna, netom prije crkvenog goda sv. Mihaela arkanđela, nastupit će Berislav Jerković – bariton, dirigent i glazbeni pedagog. Posjetitelji će imati prigodu poslušati duet ovog izvanrednog profesora Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te pročelnika Odsjeka za glazbenu umjetnost i Studija pjevanja i Edmunda Andlera-Borića, virtuoznog koncertnog orguljaša, pokretača nekoliko značajnih festivala diljem Republike Hrvatske i umjetničkog ravnatelja PRANDAU FESTIVALA koji je održao nekoliko stotina koncerata diljem Hrvatske i Europe.

Koncert zatvaranja 4. PRANDAU FESTIVALA, 21. listopada u dvorcu Mailath održat će Kvartet flauta 4 Syrnix koji interpretira izvorne skladbe skladane za kvartet flauta, pridonoseći tako upoznavanju publike s izvornim repertoarom kao i sa skladbama suvremenih skladatelja. Kvartet flauta 4 Syrinx već petnaestu godinu zaredom održava tematski ciklus od po tri koncerta u sezoni u maloj dvorani Lisinski. Ovaj komorni ansambl tematskim koncertima želi potaknuti interes za flautu i glazbenu umjetnost uopće kako kod mlade, tako i kod odrasle publike koja je tijekom proteklih sezona s radošću dolazila na njihove koncerte.

Sve informacije o događanjima, najavama i koncertima mogu se pratiti na službenoj web stranici i putem Facebook stranice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari