30. svibnja

Udruga PARTWISH organizira Međunarodni dan jazza u Osijeku

Manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana jazza u Osijeku doprinosi promicanju hrvatske kulture u svijetu i uključenosti u međunarodnu kulturnu glazbenu inicijativu, jer time grad Osijek također postaje sukreator takvog obilježavanja, odnosno gradom prijatelja jazza na svjetskoj glazbenoj sceni

Udruga PARTWISH i ove godine organizira Međunarodni dan jazza u Osijeku i tom će se prilikom 30. travnja u Tvrđi, na Livadi ispred trenutnog prostora Udruge Slama (Ulica Kamila Firingera 3) od 17 sati održati manifestacija koja uključuje nastup šest jazz sastava, koji će nastupiti redom:

  • Goran Jurić
  • Sing Song Swing
  • Munguru
  • The Morenos
  • Nera & Updown
  • Big Band Osijek (koji sam broji preko 20 glazbenika, tako da je vesela atmosfera više nego zagarantirana).

Ovo je već šesta godina kako se #JazzDayOsijek organizira u istom organizacijskom timu, a osim udruge PARTWISH, u jednom segmentu aktivnosti sudjeluju i udruge (okupljeni zajedno oko saveza udruga ŠIBICA), a to su udruge: SLAMA, Plesni studio SHINE, Društvo “Naša djeca” grada Osijeka, REART te LumenArtist sa svojim svjetlosnim projekcijama na zgradi prostora iza Livade.

Ovim putem iz udruge PARTWISH žele zahvaliti svima koji su sve ove godine ili do ove godine bili s njima, kao što su Hrvatska glazbena unija, sastav No Jazz Band, ali i svi novi glazbenici koji su upravo svoj dan njima najdražeg glazbenog žanra odlučili proslaviti s njima i svu svoju ljubav i umijeće podariti svojim sugrađanima.

Manifestacija obilježavanja Međunarodnog dana jazza u Osijeku doprinosi promicanju hrvatske kulture u svijetu i uključenosti u međunarodnu kulturnu glazbenu inicijativu, jer time grad Osijek također postaje sukreator takvog obilježavanja, odnosno gradom prijatelja jazza na svjetskoj glazbenoj sceni.

Tako se dokazuje da prepoznavanjem i podržavanjem kvalitetnog umjetničko-kulturnog sadržaja umjetnika stajemo ravno uz bok međunarodnim manifestacijama te se barem na jedan dan ujedinjujemo, slaveći ljepotu umijeća glazbenika i kulturološke različitosti. Time se otvaraju vrata mogućnostima za razvojem daljnjih međunarodnih suradnji, odnosno ostvarivanje sljedećih gostovanja i što češćih razmjena iskustava i znanja, ali i tradicije.

Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka te je financijski podržan od Osječko-baranjske županije, na čemu su vrlo zahvalni. Veliku hvalu upućuju i Kulturnom centru Osijek na velikoj tehničkoj pomoći. Zahvaljuju i donatorima: Carlsberg grupaciji i Iločkim podrumima.

Događaj započinje od 17 sati, a budući da je na otvorenom, pozivaju se sugrađani da se toplije obuku jer će koncert trajati i nakon što sunce zađe te ponesu dekicu ili jastučiće na kojima će moći sjediti i uživati u zvucima jazza na livadi.

Za ugostiteljski dio bit će zadužen šank Barcelona Puba, tako da vjerujemo da je dobra zabava zajamčena u svakom pogledu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari