Događanja / Ostala

8. svibnja

Kulturni centar: „Zdrava kava s doktorima“

Kulturni centar: „Zdrava kava s doktorima“

Glavni cilj projekta prevencija je i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u sklopu svog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ održava niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke. Projekt obuhvaća organizaciju „zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge.

Kave su namijenjene ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Glavni cilj projekta prevencija je i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije. „Zdrave kave s doktorima“ su do sada održane u Karlovcu, Sisku, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu, Koprivnici, Gospiću, Virovitici i Daruvaru, a ostavile su jako pozitivan i ohrabrujući utjecaj na žene te okupile više od 540 sudionika.

Stoga se pozivamo svi zainteresirani na „zdravu kavu s doktorima“ koja će se održati u ponedjeljak, 8. svibnja, u 17,30 sati u Kulturnom centru u Osijeku (Ulica Kneza Trpimira 2A).

Uz članice Udruge na kavi će biti prisutni doc. dr. sc. Vesna Ramljak, dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice; doc. dr. sc. Ilijan Tomaš, pročelnik Zavoda za onkologiju KBC-a Osijek; doc. dr. sc. Krunoslav Šego, dr. med., zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek; izv. prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, dr. med., pomoćnik  ravnatelja KBC-a Osijek za kvalitetu; Suzana Luketić, mag. med. techn., pomoćnica ravnatelja KBC-a Osijek za sestrinstvo; Justinija Steiner, dr. med., spec. opće interne medicine, ravnateljica Doma zdravlja Osječko-baranjske županije; doc. dr. sc. Kristina Bojanić, spec. radiologije na Odjelu za radiologiju Doma zdravlja Osječko-baranjske županije te doc. dr. sc. Ivan Miškulin, predsjednik Katedre za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!