22. lipnja

U SOS Dječjem selu Ladimirevci upriličit će se koncert ”Ima jedno Dječje selo”

Dubravka Petrić/PIXSELL

Tamburaško društvo ''Dora Pejačević'' Našice utemeljeno je 2002. godine kao mogućnost nastavka sudjelovanja u radu Tamburaškog orkestra učenicima našičke osnovne glazbene škole

Pozivaju se svi zainteresirani na koncert Tamburaškog orkestra Tamburaškog društva ”Dora Pejačević” Našice pod nazivom ”Ima jedno Dječje selo” koji će se održati u subotu, 22. lipnja s početkom u 18 sati u SOS Dječjem selu Ladimirevci povodom obilježavanja Svjetskog dana glazbe.  

Tamburaški orkestar nastupit će pod dirigentskom palicom Deana Koprija, uz soliste Kristinu Brkić, Marija Huja, Helenu Dadić, Gabrijelu Škrabal, Petru Antolović te Josipa Komlošija. Premijerno će biti izvedena pjesma ”Dječje selo” koju je skladatelj Daniel Kopri uglazbio prema tekstu Zorana Relića, direktora SOS Dječjeg sela Ladimirevci.  

”Velika nam je čast ugostiti TD ‘Dora Pejačević’ u SOS Dječjem selu Ladimirevci budući da je ovaj koncert poklon djeci koja odrastaju u našem Dječjem selu. Vjerujem da će im ovaj koncert zasigurno ostati u lijepom sjećanju te se nadam da će ih potaknuti na bavljenje glazbom tijekom njihovog odrastanja”, izjavio je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.  

Tamburaško društvo ”Dora Pejačević” Našice utemeljeno je 2002. godine kao mogućnost nastavka sudjelovanja u radu Tamburaškog orkestra učenicima našičke osnovne glazbene škole. Pokretači su Društva pedagoško-profesorsko-bračni tandem Marina i Daniel Kopri. Tamburaški orkestar sudjeluje na brojnim natjecanjima i festivalima u Hrvatskoj, a za svoj rad nagrađivan je i mnogim nagradama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari