16. veljače

U Đakovu nastupaju Jelena Radan i Pedro Abreu povodom Dana zaljubljenih

PR

Fado je pronašao Jelenu, a Jelena uživa u fadu u pauzama između koncerata autorske glazbe, no nerijetko ih i povezuje

Povodom ovogodišnjeg Dana zaljubljenih, Centar za kulturu Đakovo odlučio je svoje posjetitelje nagraditi besplatnim koncertom fada koji će u petak, 16. veljače s početkom u 20 sati izvesti Jelena Radan i Pedro Abreu. Priča je to o čežnji i neispunjenim željama – o saudade, najvećoj Amaliji Rodrigues i portugalskom narodu.

Jelena dugi niz godina pjeva svoj fado koji iscjeljuje stanje ravnodušnosti, kako ona to voli reći. Fado je pronašao Jelenu, a Jelena uživa u fadu u pauzama između koncerata autorske glazbe, no nerijetko ih i povezuje. Pedro je donio miris Madeire i znalački aranžirao pjesme koje je Jelena probrala kao one koje joj najviše znače.

Pjesme, okosnica ovog fado koncerta, one su koje nas vode na putovanje sudbine  ivolje, mora i vjetra, straha i čežnje…Što je to što nas u fadu ne čini ravnodušnima, ako ga fadista izvede kako treba? Saudade je taj osjećaj sjete, čežnje, bolna praznina neispunjenih želja, ali i vapaj, ponos, traganje.

Više informacija o nadolazećem koncertu možete pronaći na službenoj Facebook stranici Centra za kulturu Đakovo te na mrežnoj stranici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari