22. do 25. siječnja

FFOS organizira Dane otvorenih vrata za sve potencijalne studente

Filozofski fakultet u Osijeku čest je izbor studiranja učenika iz velikih hrvatskih gradskih središta kao što su Zagreb i Rijeka jer Osijek ima razrađen program prevencije kojim je obuhvaćeno suzbijanje svih oblika nasilja

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku od 22. do 25. siječnja održat će se drugi Dani otvorenih vrata. Cilj je ove manifestacije pomoći maturantima koji se nalaze na jednoj od najvažnijih prekretnica u svome životu odabrati buduće zanimanje, ali i životni poziv.

Prošlogodišnje je prve Dane otvorenih vrata posjetilo oko 150 učenika i nastavnika, što je rezultiralo s 1900 prijava na studijske programe.

Filozofski fakultet u Osijeku, na kojemu studira oko 1400 studenata, maturantima na prijediplomskoj razini nudi 10 dvopredmetnih studija koje mogu međusobno kombinirati prema vlastitim interesima (Engleski jezik i književnost, Filozofija, Hrvatski jezik i književnost, Informatologija, Mađarski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost, Pedagogija, Povijest umjetnosti, Povijest, Sociologija) te četiri jednopredmetna studija (Informatologija, Hrvatski jezik i književnost, Njemački jezik i književnost, Psihologija).

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku kao neke od najvećih prednosti studiranja, osim velikog izbora studijskih programa u slobodnim kombinacijama, navode nastavničku i studentsku potporu svim studentima u profesionalnom i osobnom smislu u vidu uključivanja u znanstveno-istraživački i nastavni rad (kroz plaćenu demonstraturu, sudjelovanja na konferencijama, ljetnim školama, u radu Studentskog zbora, studentskih udruga, terensku nastavu i sl.), u vidu asistentske potpore studentima s invaliditetom, u obliku pomoći psihološkog savjetovališta te u vidu ugodne atmosfere koja proizlazi iz humanističkog pristupa studentima i cjelokupnom procesu studiranja. Prostorna infrastruktura Fakulteta nudi sve potrebno za studij i predah od studijskih obveza, a sama pozicija Fakulteta u centru grada olakšava studiranje zbog blizine svih gradskih lokacija važnim studentima. Osim toga, Osijek ima funkcionalnu prometnu i zdravstvenu infrastrukturu.

Filozofski fakultet u Osijeku čest je izbor studiranja učenika iz velikih hrvatskih gradskih središta kao što su Zagreb i Rijeka jer Osijek ima razrađen program prevencije kojim je obuhvaćeno suzbijanje svih oblika nasilja te je po statističkim pokazateljima Vijeća za prevenciju izuzetno siguran grad, što ga zasigurno čini jednim od najugodnijih i najpoželjnijih mjesta za studiranje u cijeloj Hrvatskoj.

U promidžbenom letku Dana otvorenih vrata naveden je raspored predstavljanja pojedinih studija, a za dolazak je potrebno prijaviti se gospođi Kristini Zdravčević na e-adresu kzdravcevic@ffos.hr.

Program Dana otvorenih vrata je u nastavku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari