1., 2. i 3. prosinca

Povodom Dana grada emitira se trilogija dokumentarnih filmova ”DGO” u kinu Urania

PR

Pored brojnih ''donjogradskih'' tema poput kina Slavije, Olimpije, Bendeka, Đure, Balota, Ribarskog i mnogih drugih, pojavljuju se i one i propalih tvoranica, ''Vlaka bez voznog reda'', kvartovskih i susjedskih odnosa te širenja prostora koji su svojstveni i svim drugim dijelovima našeg grada

Osječani će povodom Dana grada u kinu Urania imati priliku pogledati sva tri dijela dokumentarnih filmova ”DGO”, i to prvi dio u petak, 1. prosinca u 19,10 sati, drugi dio u subotu, 2. prosinca u 16,30 sati te treći dio u nedjelju, 3. prosinca u 19 sati.

Dokumentarna trilogija – DGO I, II i III, autora Hrvoja Petrovića, nastoji kroz priče stotinjak sudionika različitih generacija, niz zapažanja i reda informacija, prikazati povijest – udžbeničku i uličnu, stariju i suvremeniju – ne samo Donjeg grada, već i Osijeka u cjelini.

Pored brojnih ”donjogradskih” tema poput kina Slavije, Olimpije, Bendeka, Đure, Balota, Ribarskog i mnogih drugih, pojavljuju se i one i propalih tvoranica, ”Vlaka bez voznog reda”, kvartovskih i susjedskih odnosa te širenja prostora koji su svojstveni i svim drugim dijelovima našeg grada.

Također, kino projekciju prati i izložba fotografija sa snimanja filma, fotografa Mateja Florschütza.

Ovom prilikom Grad ”časti” slobodnim ulazom na sve tri projekcije, a po želji možete donirati za autorov rad na filmovima u za to predviđenoj kutiji u predvorju samog kina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari