14. listopada

Organizira se edukacija, zabava i druženje u osječkom zoološkom vrtu na Svjetski dan zaštite životinja

Ivica Benić/SiB.hr

Zoo stručnjaci i edukatori bit će na raspolaganju na edukativnim punktovima kako bi govorili o ugroženosti divljih vrsta životinja, što je izvrsna prilika da saznate više o raznim vrstama životinja, njihovim staništima i izazovima s kojima se suočavaju

Pozivaju se svi zainteresirani građani da u subotu, 14. listopada dođu u osječki zoološki vrt kako bi, zajedno s njegovim djelatnicima, obilježili Svjetski dan zaštite životinja i Dan timaritelja. Ta posebna manifestacija bit će prilika da se svi zajedno angažiramo u očuvanju divljih vrsta životinja i da odamo priznanje svim timariteljima koji brinu o životinjama.

Događaj će se održati u vremenu od 10 do 12 sati, a djelatnici pripremili su bogat program koji će vas educirati i zabaviti. Zoo stručnjaci i edukatori bit će na raspolaganju na edukativnim punktovima kako bi govorili o ugroženosti divljih vrsta životinja, što je izvrsna prilika da saznate više o raznim vrstama životinja, njihovim staništima i izazovima s kojima se suočavaju.

Jedan od najuzbudljivijih dijelova događaja bit će mogućnost uživanja u kontaktu s gmazovima. Zoo stručnjaci omogućit će vam da upoznate i istražite ove fascinantne životinje iz blizine. Bit će tako prilike da se dotaknete zmija, guštera i drugih gmazova te da saznate više o njihovom načinu života i ulozi koju igraju u ekosustavu.

>> Saznali smo kako se majmuni rashlađuju te zašto je posao timaritelja istovremeno buran i lijep

Za sve ljubitelje mikrosvijeta, organizatori pripremili su mikroskopiranje. Imat ćete, stoga, priliku gledati razne mikroskopske preparate i otkriti skriveni svijet mikroorganizama, što je prava prilika za promatranje nevjerojatne raznolikosti života koji je obično izvan našeg vidokruga.

Osim toga, na događaju bit će upriličena i izložba kukaca. Kukci iznimno su raznolika i fascinantna skupina životinja, pa navedenom izložbom organizatori žele približiti njihovu raznolikost, ulogu u ekosustavima te važnost očuvanja njihovih staništa.

FOTO: Ivica Benić/SiB.hr

U konačnici, navedena manifestacija bit će prilika za druženje, učenje, zabavu i promoviranje svijesti o važnosti očuvanja divljih životinja i njihovih staništa. Vidimo se!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari