25. do 29. rujna

Održava se Tjedan filantropije u Osijeku

Uz tradicionalnu izložbu o povijesti filantropije u Osijeku te filantropsku šetnju u pratnji Grgura Marka Ivankovića koju pripremaju u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Osijeka, kroz tjedan posjetitelji uživat će i u Potrazi za filantropskih blagom

Od 25. do 29. rujna na različitim lokacijama u gradu održat će se aktivnosti kojima iz Zaklade slagalica žele pokazati da je Osijek zajednica u kojoj filantropija ima posebno mjesto, a ove godine pripremaju i jedno iznenađenje.

Uz tradicionalnu izložbu o povijesti filantropije u Osijeku te filantropsku šetnju u pratnji Grgura Marka Ivankovića koju pripremaju u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Osijeka, kroz tjedan posjetitelji uživat će i u Potrazi za filantropskih blagom – igri za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola grada Osijeka, sudjelovati u festivalu Gledaj (u) druge, a filantropija će ove godine prvi puta stati i na kazališne daske.

Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, u suradnji s Društvom ”Naša djeca” grada Osijeka, Plesnim studiom Shine, Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku, lutkarsko-dramskom skupinom Osnove škole Svete Ane i bendom Uholaže donosi predstavu ”Filantropija u uvali divljih mačaka”. Premjera predstave bit će 29. rujna u 18,30 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Predstava nastala je prema slikovnici ”Filantropija” koju je izdala Zaklada Kajo Dadić, a u izradi sudjelovali su učenici OŠ Lučac iz Splita.

Svrha je predstave prikupiti financijska sredstva za obnovu kuhinje u prostoru kojega koristi Društvo ”Naša djeca” grada Osijeka. Besplatne ulaznice za predstavu moći će se preuzeti na blagajni Dječjeg kazališta od 25. rujna u radnom vremenu Kazališta.

Kako bi podržali svrhu akcije, možete donirati i u njihovu kasicu prasicu koja će se nalaziti na blagajni Kazališta, ali i na ulazu u Kazalište na sam dan predstave. Broj mjesta ograničen je, stoga požurite po svoju ulaznicu!

Svi oni koji neće moći pogledati predstavu, a žele donirati mogu to učiniti putem bar koda. Iznos upisujete sami, a samo jednim klikom možete biti dijelom dobre priče – Uvale divljih mačaka.

Donacije možete uplatiti i na račun Zaklade Slagalica:
IBAN: HR7724020061500078713
Model: 99
Poziv na broj primatelja: datum uplate
Opis plaćanja: donacija za obnovu kuhinje DND-a.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari