30. rujna i 1. listopada

14. Paprikafest u baranjskom Lugu: Slavlje arome i okusa tradicionalne paprike

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Glavni je naglasak ovoga festivala na paprici, nezaobilaznom sastojku u baranjskoj kuhinji i njezinim raznim jelima, uključujući paprikaš, ajvar, čobanac i brojne druge specijalitete

Festival paprike, poznatiji i kao Paprikafest, predstavlja jedan od najživopisnijih i najautentičnijih događaja u ovom dijelu Hrvatske. Ove će se godine, odnosno od 30. rujna do 1. listopada održati po 14. puta kako bi proslavio bogatu tradiciju uzgoja paprike u Baranji. Festival, iako mu je lokacija baranjski Lug, privlači posjetitelje iz različitih dijelova zemlje i inozemstva.

Glavni je naglasak ovoga festivala na paprici, nezaobilaznom sastojku u baranjskoj kuhinji i njezinim raznim jelima, uključujući paprikaš, ajvar, čobanac i brojne druge specijalitete. Tijekom festivala bit će upriličeni i različiti glazbeni nastupi i narodni običaji koji će upotpuniti atmosferu, a posjetitelji uživat će i u cjelodnevnoj ponudi hrane i pića te sajmu lokalnih proizvoda povezanih s paprikom i baranjskom tradicijom.

Ako i vi želite predstaviti svoj autohtoni, tradicionalni proizvod na festivalu, možete se slobodno prijaviti na njega, a sve informacije o načinima i uvjetima prijave dostupne su na poveznici. Prijave zaprimaju se do 26. rujna.

Paprikafest u Lugu predstavlja priliku da se uroni u bogatu baranjsku kulturu, gastronomiju i tradiciju, te je izvanredan način da se doživi šarm ovog predivnog baranjskog područja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari