8. do 10. rujna

PLANTida 2023: Trodnevni ekološki festival u Osijeku za održivi razvoj i solidarnost

PR

Primarni je cilj događaja istaknuti glavne okolišne probleme i potaknuti razumijevanje uloge i odgovornosti u promišljanju održivog razvoja te educirati građane i navesti ih na odgovorno ponašanje za očuvanje planete, i to kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju

Udruga PLANTaža već treću godinu zaredom organizira PLANTidu, trodnevni događaj na otvorenom, uz edukativne i ekološke radionice za djecu i odrasle, slušaonice i predstave te zanimljive i održive izlagače. Događaj će se održati od 8. do 10. rujna na nekoliko lokacija, a glavni susret planiran je za 9. rujna u Parku kralja Držislava (kod Školjke) u Osijeku.

Primarni je cilj događaja istaknuti glavne okolišne probleme i potaknuti razumijevanje uloge i odgovornosti u promišljanju održivog razvoja te educirati građane i navesti ih na odgovorno ponašanje za očuvanje planete, i to kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju. Neki su od podciljeva i razmjena iskustava, obogaćivanje ekološko-kulturnih sadržaja u gradu te međugeneracijska solidarnost.

Ove godine PLANTida donosi bogat program. Petak je rezerviran za predavanje i radionicu o moleraju, tematsku slušaonicu i žonglersku radionicu, a posebno se veselimo putopisnim predavanjima Hane Matović i Hrvoja Jurića.

Subota na području parka kralja Držislava donosi brojne OPG-ove koji će se predstaviti u sklopu zelene tržnice za koju su zaduženi Plodovi.hr. Tu je još ukusna veganska hrana ekipe iz Udruge Pobjede, a za žeđ zadužen je Rubicon pub. Dječji program donosi radionicu prirodnog bojanja tekstila, plesnu radionicu Plesnog studija Shine, kazališnu radionicu ”Legići na sceni” i Decathlon kutak za igru.

Radionice su za nešto starije izrada držača za biljke tehnikom makramea, žonglerska radionica skupine Plamingo Arts te radionica izrade ukrasnih predmeta od šuške. Za sve ljubitelje vintage odjeće tu je Pazarenje, a za dobru glazbu pobrinut će se DJ Vladimir Božić i DJ Mefa.

Nedjelja je rezervirana za kratkometražne filmove u kinu Urania od 18 sati. Svi zainteresirani moći će pogledati osam kratkometražnih naslova iz bogatog programa festivala bez ugljičnog otiska, SEFF (Smaragdni eco film festival).

Udruga PLANTaža djeluje na području grada Osijeka od 2014. godine te je do sada uspješno provela 250 aktivnosti te 50 projekata na polju promicanja kulture, umjetnosti, društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i održivog razvoja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari