15. do 17. rujna

Pridružite se tradicionalnoj Belišćanskoj zlatnoj jeseni i iznova uživajte u okusima i mirisima Slavonije

Davor Javorović/PIXSELL

Ovogodišnja manifestacija zaključit će se koncertom popularnih Džentlmena

Ove godine, tradicionalna kulturno-turistička manifestacija “Belišćanska zlatna jesen” bit će održana od 15. do 17. rujna.

Festival započet će 9. Državnim natjecanjem u pripremi čobanca koje će se održati na Gradskom bazenu u Belišću s početkom u 16 sati. Posjetitelji će imati priliku ne samo uživati u mirisu i okusu ovog tradicionalnog slavonskog specijaliteta, već će također moći uživati u izvedbi Tamburaškog sastava Šokci, uz voditeljicu Moniku Đogaš.

Subotnji program počinje u 9 sati s Međunarodnom likovnom kolonijom “Panon” Belišće, koja će se održati kod Doma umirovljenika u Belišću. U 18 sati, ispred Palače Gutmann, održat će se svečano otvorenje Palače Gutmann i obnovljenog središnjeg gradskog trga, uz izložbu akademskog slikara i kipara Nedeljka Čubeka. Nakon otvorenja, u 19 sati slijedi koncert Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod nazivom “La vie en rose”.

Nedjelja rezervirana je za središnji događaj manifestacije. U 17 sati, na Trgu Ante Starčevića, održat će se Međunarodna smotra folklora na kojoj će se predstaviti kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske i susjednih zemalja. Posjetitelji će moći uživati u bogatstvu folklora, pjesme i plesa. Voditelj će programa biti Branko Uvodić.

Ovogodišnja ”Belišćanska zlatna jesen” zaključit će se koncertom popularnih Džentlmena koji će se održati na Trgu u 19,30 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari