14. do 16. srpnja

Bilje: Dan povratka obilježava se bogatim sportskim i glazbenim programom

Davor Javorović/PIXSELL

Uz glazbeni program, bit će i bogata gastro ponuda i ponuda pića

Od 14. do 16. srpnja obilježavamo Dan Općine Bilje i Dan povratka bogatim sportskim i glazbenim programom, s brojnim sudionicima s područja općine Bilje, regije, ali i međunarodne sudionike.   

Tako u petak sportski program započinje Svečanim otvaranjem Završnice 65. kupa Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak u organizaciji HŠRS-a i Zajednice športskih ribolovnih udruga Baranje.

Na natjecanju sudjelovat će 60 nacionalnih ekipa i 50 sudaca, pozicioniranih uz Biljsko jezero u Bilju. Natjecanje trajat će tri dana u više kategorija za Seniore i Juniore, a u nedjelju slijedi proglašenje rezultata.

U subotu započinje natjecanje 4. Biljski Ferivi Akvatlon u organizaciji Triatlon kluba Tri-Tim u kojemu će se preko 150 sudionika natjecati u nekoliko kategorija, a koje obuhvaćaju plivačke i trkaće dionice uz Biljsko jezero i u mjestu Bilje.

Isti dan na Trgu bana Josipa Jelačića u Bilju odvija se bogati glazbeni program Dana Općine Bilje. U 16 sati posjetitelji će moći uživati u ponudi izlagača tradicionalnih proizvoda, a od 17 sati slijedi nastup folklornih skupina upravo iz područja općine Bilje.

U 18 sati posjetitelji će se moći prepustiti zvukovima tamburica uz tamburaški sastav Žeteoci, a od 20 sati slijedi nastup legendarnog Igora Delača.

Za djecu pozvali su u goste vitezove Reda Ružica grada iz Orahovice da predstave zaboravljene viteške igre, a igranje započinje u 19 sati.

Uz glazbeni program, bit će i bogata gastro ponuda i ponuda pića.

U nedjelju nastavljaju se sportska natjecanja uz Biljsko jezero od 9 sati te proglašenje pobjednika 4. Biljskog Ferivi Akvatlona uz prigodne nagrade.

Ulaz je besplatan, a organizatori su događanja Općina Bilje, TZ Općine bilje-Kopački rit, KRC Općine Bilje, HŠRS i Triatlon klub Tri-Tim.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari