7. i 8. srpnja

Valpovo: Reunited festival 2023.

Dvorac Prandau Normann u Valpovu devetu godinu za redom mjesto je održavanja Reunited Festivala

Pozivaju se svi ljudi dobre volje i još boljih namjera da se 7. i 8. srpnja priključe na devetom izdanju Reunited festivala u Valpovu. Već tradicionalno, valpovački dvorac Normann Prandau ugostit će velika glazbena imena i mlade nade u usponu.

U dvorištu dvorca, na Open Air pozornici u petak nastupaju DJ Don Beat, Vladimir Božić, Phrasal, DJGK, a u subotu DJ nastupi udruge Hip hop Osijek Armando i Marushka te osječki reper Manda koji će biti pravi uvod u kulminaciju večeri, što će biti nastup Krankšvestera, a večer će zatvoriti DJ Semitone.

U samom dvorcu u prostoriji koja će se dobro pripremiti za cjelovečernje đuskanje, nalazi se Revolution Stage, gdje nas ritmom vode dub i reggae izvođači. U petak će to biti Omega Revolt, osječka dub ekipa Dub Asylum, slavonska dub reggae predstavnica Sitnica, stari prijatelj festivala Lu Frequency, voditelj Barabadub soundsystema Prancing D, a kao vrhunac večeri stiže nam Dubar Sound – hiper produktivni dub producent sa trenutnom adresom u Berlinu.

Subotu započinju sa selekcijom drum’n’bass DJ-a koje je odabrao Nobru, voditelj Revolution stagea koji zatvara večer. Uz njih, svoj će zvuk predstaviti i Minimalist, voditelj udruge i programa Koturaljke iz Osijeka te njegov kolega iz kolektiva Koturaljke Shizzla, članovi zagrebačkog kolektiva Drop DMT i Ela, lokalna drum’n’bass snaga Killan te riječki drum’n’bass DJ Raul B.

Artbeat internacionalna izložba stickera s radovima preko 200 umjetnika iz 80 različitih zemalja bit će postavljena zajedno s izložbom fanzina Streetartanje u kojemu su sadržani radovi hrvatskih graffiti i street art umjetnika, a koji je zajednički projekt udruge Revolution iz Valpova i udruge Arla iz Đakova na kojemu rade zadnjih nekoliko godina.

Uz izložbe, moći ćete posjetiti i sajam lokalnih OPG-a i kreativaca.

Reunited je i ove godine ponosan na svoju zero waste politiku kroz korištenje višekratnih čaša koje možete kupiti te ju stalno koristiti, a na kraju festivala dobiti novac za nju natrag ili ih ponijeti kući kao uspomenu.

Bogat dnevni program bit će u dvorcu i ispred njega, radionice popraćene glazbom, druženjem i umrežavanjem, a za dnevni soundtrack zaduženi su Limiter soundsystem i izvođači koji nastupaju u večernjem programu.

Ostatak je programa u nastavku.

Subota

  • 14 – 15 sati – radionice za djecu
  • 15 – 16 sati – joga – Marta Džaja iz Đakova iz Udruge Arla dolazi zabaviti naše najmlađe. Dovedite klince na kreativne radionice, a vi se razgibajte uz vođenu jogu uz voditeljicu Kristinu Kratofil, iskusnu instruktoricu hatha/vinyasa stila.
  • 17 sati – Korak u cirkus – radionica cirkuskih vještina, ples na svili – Radionica fleksibilnosti i zračnih akrobacija na tkanini (svili) obuhvaća osnovne elemente spomenutih disciplina na podu i u zraku. Prilagođena je potpunim početnicima bez obzira na fizičku spremu te ne zahtijeva prethodno iskustvo. Imat ćete priliku vidjeti rad dviju cirkuskih umjetnica koji se bazira na formaciji dua u zraku, proizašao iz multidisciplinarnih izvedbi koje uključuju akrobacije na zračnoj tkanini (svili), zračnom obruču, kontorzijama i stojevima. Dodatne informacije i prijave provode se na e-mail adresi bunike.bunike@gmail.com.
  • 18 sati – graffiti radionica i radionica oslikavanja sprej bočica – Armando iz udruge Hip hop Osijek vodit će graffiti radionicu, a pozvani ste bez obzira na prethodno iskustvo, pridružite se i naučite nešto novo ili poboljšajte svoje umjetničke vještine. Mirta Dišković vodit će radionicu oslikavanja sprej bočica. Dođite i izrazite svoju kreativnost ili stvorite novi umjetnički hobi.
  • 18 – 20 sati – DJ radionica – Vodi ju Goran Krivanek aka Semitone, DJ s bogatim iskustvom na drum’n’bass sceni kao DJ Safety Breaks, trenutno DJ za Krankšvester.
  • 20,30 sati – predstava Katarina sablasna – Među zidinama dvorca Prandau-Normann krije se tajna o sudbi koja zadesi stranog gosta. Želja za ozdravljenjem pretvara se u pitanje života i smrti nakon susreta nemirne sjene u liku mlade djevojke čiji krikovi prema slobodi odjekuju gradskim ulicama noću.

Cijena karte iznosi 10 eura (dnevna ulaznica) i 13 eura (festivalska ulaznica). Ulaznice kupite putem društvenih mreža Reunited festivala i udruge Revolution, maila udruge udrugarevolution@gmail.com ili u Space baru u Valpovu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari