28. ožujka

Urnebesna predstava o suvremenim vjenčanjima “Udavače” stiže u Slavonski Brod

PR

"Udavače” odlikuje britak i zaigran humor, a tematski se bavi modernim vjenčanjima i propituje široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog nekoć vrlo romantičnog, a danas sve više praktičnog "sudbonosnog da”

Kazališni hit “Udavače”, komedija u produkciji nezavisno zagrebačkog kazališta Hit teatar, koja je na 11. tjednu smijeha u Varaždinu osvojila prvu nagradu “Najjači smehek”, trenutačno je na velikoj turneji po cijeloj Hrvatskoj, čije su izvedbe redom rasprodane do posljednjega mjesta. Tako krajem trećeg mjeseca stiže i u Slavonski Brod, a bit će izvedena u utorak, 28. ožujka s početkom u 20 sati, u velikoj kazališno-koncertnoj dvorani Ivana Brlić-Mažuranić.

Predstava je nastala prema tekstu jednog od najizvođenijih hrvatskih komediografa Matka Elezovića, režiju potpisuje iskusni Mario Kovač, dok je za kostime zaslužna Elvira Ulip.

“Udavače” odlikuje britak i zaigran humor, a tematski se bavi modernim vjenčanjima i propituje široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog nekoć vrlo romantičnog, a danas sve više praktičnog “sudbonosnog da”.

Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima i pravilima, preko vjenčanja iz vedra neba luckaste bakice u poznim godinama koja se na vječnu ljubav zaklinje u blještavom Las Vegasu, pa sve do jedne neobične svadbe iz koristi radi financijskog poticaja OPG-a… Suveren i lepršav glumački trio – Matea Elezović Brdar, Jan Kerekeš i Erna Rudnički – “presvlači se” u čak petnaest šarolikih, živopisnih likova iz svakodnevnog života koji je uvijek pun (ne)ugodnih iznenađenja, donoseći hipnotizirajuću magiju kazališta koja će gledatelje i zabaviti i zamisliti.

Ulaznice za gostovanje urnebesne komedije “Udavače” mogu se kupiti online u sustavu Eventima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari