16. prosinca

Vukovarski motomrazovi 2022. [PROGRAM]

Dubravka Petric/PIXSELL

Djelovanje organizatora u ovoj akciji okrenuto je ciljano većinom djeci i osobama s poteškoćama u razvoju u svim institucijama u gradu, kao i Odjelu pedijatrije u bolnici jer nažalost djeca ne mogu birati da li će biti bolesna u predbožićno vrijeme, ali i građanima koje uveseljavaju kroz njihovo točno isplanirane pravce kretanja i zaustavljanja

Sportski moto klub “Golubica” Vukovar organizator je i pokretač tradicionalnih “Vukovarskih motomrazova” od Adventa 2009. godine, koji su po opsegu od većih i financijski najvrjednijih božićnih akcija humanitarnog tipa među moto klubovima u Hrvatskoj.

Za nju se organizatori pripremaju tijekom cijele godine i provodi se zadnji radni dan u tjednu u vrijeme Adventa tijekom radnog vremena ustanova koje obilaze, ali također i van toga dana i na više mjesta van znanja medija kada obilaze i pomažu one za koje su procijenili da im treba njihova pomoć i da im mogu pomoći kako bi svima približili Duh Božića.

Poznato je da se bikeri deklariraju kao ljudi koji ne gledaju na vjeru i naciju. Bikerima iz
Sportskog moto kluba “Golubica” Vukovar cilj akcije “Vukovarski motomrazovi” je za osobe među kojima ne smijemo praviti razlike – uveseliti naše prijatelje, a posebno one kojima je najpotrebnije, te im približiti Duh Božića kako bi i oni osjetili Isusov dolazak.

Djelovanje organizatora u ovoj akciji okrenuto je ciljano većinom djeci i osobama s poteškoćama u razvoju u svim institucijama u gradu, kao i Odjelu pedijatrije u bolnici jer nažalost djeca ne mogu birati da li će biti bolesna u predbožićno vrijeme, ali i građanima koje uveseljavaju kroz njihovo točno isplanirane pravce kretanja i zaustavljanja.

Krajem 2018. godine “Vukovarski motomrazovi” i Sportski moto klub “Golubica” Vukovar za ovu akciju primili su Plaketu prijatelja od udruge “Vukovarske iskrice”.
14.-ti po redu “Vukovarski motomrazovi” u kojima je suorganizator Grad Vukovar
održat će se u petak, 16. prosinca.

Akcija se provodi u trajanju od dva dana – večer prije, Vukovarski motomrazovi s crvenim kapicama koje su obavezne za sudjelovanje, sastaju se na tajnoj lokaciji i u svojoj proizvodnoj liniji uz vatru iz kamina slažu nekoliko stotina potpuno istih paketića jer ne želimo praviti razlike među korisnicima.

Idući dan (dan vožnje) ujutro, Moto klub “Golubica” Vukovar u velikoj koloni motora i
logističkih vozila zajedno s prijateljima i simpatizerima kluba odjeveni u odijela Djeda Božićnjaka uveseljavaju mališane i građane.

Vukovarski motomrazovi – MK “Golubica” Vukovar, u koloni motora i logističkih vozila zajedno sa prijateljima i simpatizerima moto kluba, zadržat će se na gradskom trgu da predaju čestitku našem suorganizatoru – Gradu Vukovaru, ali u prolazu motociklima odjeveni u Djedove Božićnjake uveseljavat ćemo mališane i građane.

U sklopu isplanirane rute kretanja obići će se i darivati svi korisnici – osobe s intelektualnim teškoćama Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar, Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar, Udrugu za osobe s poteškoćama u razvoju “Vukovarske iskrice”, Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju “Tko se boji sutra još?”, Udrugu za osobe sa poteškoćama u razvoju “Vukovarske leptiriće”, posebni razredni odjel Osnovne škole Blage Zadre, Odjel pedijatrije Nacionalne memorijalne bolnice “dr. Juraj Njavro” Vukovar te završavaju svoj pohod u mjestu Bogdanovci, gdje također daruju svu djecu djecu iz jaslica, vrtića i osnovne škole.

Kolona motocikala i pratećih vozila 14. Vukovarskih motomrazova 2022. kreće se po
približnom rasporedu u petak, 16. prosinca (ovisno o vremenskim uvjetima).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari