26. studenoga

Karanac: Čvarakfest i Zimski vašar

Davor Javorovic/PIXSELL

Najveći sajam domaćih proizvoda u regiji održava se u Karancu na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata


Kao i svake godine, već tradicionalno vas posljednje subote u
studenom očekuje najmasniji i najslasniji festival u regiji, i to
onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – čvarcima!

Najveći sajam domaćih proizvoda u regiji održava se u Karancu na
sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata.

Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80
lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i
slavonskih OPG-ovaca. Ovdje možeš obaviti nabavku i napuniti
svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski
suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci,
mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med,
mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za
kuhinju, suveniri i antikviteti, samo su neke od stvari koje ćeš
ovdje pronaći.

Naravno, u Baranji ništa ne može proći bez naše poznate kuhinje.
Na Vašaru možeš kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu,
pečene kobasice, šarana na rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim
vinom. Prije ručka ne zaboravi nazdraviti čokanjčićem domaće
rakije!

Tijekom Zimskog vašara održava se i Čvarakfest, u isto vrijeme i
na istom mjestu. Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a
pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA.  Natjecateljske
čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući.

PROGRAM

09:00
– Topljenje čvaraka
– Sajam domaćih proizvoda: suhomesnati proizvodi, sir, zimnica,
kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi
od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
– Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran na rašljama, grah
u ćupu i dr.
– Kuhano vino

12:00
– Proglašenje ”čvarak majstora”
Ne propusti ovaj jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve
ljubitelje proizvoda iz “špajza i pušnice”.

PRIJAVE za sudjelovanje na sajmu i na natjecanju u topljenju
čvaraka zaprimaju se na tel: 031/702-080 TZ Baranje.
 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari